Acasă Cultura Despre patrimoniul construit, la Jimbolia. Lansarea volumului Morile Banatului

Despre patrimoniul construit, la Jimbolia. Lansarea volumului Morile Banatului

DISTRIBUIȚI

Primăria Jimbolia și Casa de Cultură, Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara și Asociația Acasă în Banat organizează un eveniment dedicat patrimoniului construit al orașului intitulat Despre patrimoniu, la Jimbolia, joi, 19 octombrie, de la ora 13.00, la Casa de Cultură din Jimbolia.

Astfel, vor fi discutați pașii care trebuie făcuți pentru a pune în valoare patrimoniul construit al orașului.

Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara va lansa sub forma unei broșuri fizice și digitale – Planul de Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia, iar Asociația Acasă în Banat va lansa volumul Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic din județele Timiș și Caraș Severin.

În cadrul evenimentului vor avea loc și două expoziții pe tema patrimoniului: una care va ilustra Planul de  Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia, cu planșe privind situația existentă, fișele de cartare a obiectivelor cu valoare patrimonială și măsurile propuse, iar a doua expoziție vizează Morile Banatului.

Participanții vor lua parte și la o sesiune de dezbateri, cu întrebări și răspunsuri, iar la final, vor putea viziona un film documentar dedicat morilor Banatului.

Intrarea este liberă.

Planul de Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia a fost realizat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, cu sprijinul ADR Vest.

Volumul Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic din județele Timiș și Caraș Severin a fost tipărit cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură, iar expoziția itinerantă și filmul documentar au fost realizate în cadrul proiectului finanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul Tim Cultura 2023.

Comentarii

comentarii