Acasă Economic Despre spuma poliuretanică pe înțelesul tuturor

Despre spuma poliuretanică pe înțelesul tuturor

DISTRIBUIȚI

Nu toată lumea se pricepe la materiale de construcții și la izolații și nici nu este obligatoriu. Totuși, cine este curios din fire poate reține aceste lucruri despre spuma poliuretanică, mai ales dacă are în vedere construirea unei case sau renovarea casei.

Ce reprezintă spuma poliuretanică?

Spuma poliuretanică este un material sintetic, multifuncțional, care se expandează, fiind folosit în montări și etanșeizări, în umplerea golurilor din structura imobilului, dar notorietatea de material-minune în izolații o are tocmai fiindcă este folosit cu mult succes în izolarea casei.

Care sunt tipurile de izolații cu spumă?

Spuma poliuretanică este as în izolațiile termice, dar în funcție de varianta de spumă poate face o figură bună și în ceea ce privește hidroizolația, dar și apropo de izolația fonică. Deși nu este cel mai folosit material izolator din România, este folosit de fiecare dată de oamenii inspirați care îi cunosc beneficiile.

Cum apare spuma poliuretanică?

Spuma poliuretanică se numește așa fiindcă este rezultatul unei reacții chimice dintre doi compuși: diizocianat și poliol. Nicio grijă, aceste substanțe nu sunt nocive: ceea ce iese din tub sau din aparatul de pulverizat este non-toxic, fiindcă odată ce acești doi compuși ies în exterior, interacționează între ei apoi interacționează cu umezeala din aer și expandează, acoperind suprafața. Totul se întâmplă în câteva secunde.Care sunt variantele spumei?

Dacă amestecul se face mai mult dintr-un compus și mai puțin din altul, spuma se obține în varianta cu celulă deschisă, deci o variantă de densitate medie, care permite umezelii să o traverseze; iată de ce se folosește la izolarea mansardelor și podurilor. În sens contrar, se obține spumă cu celulă închisă, de cinci ori mai densă față de varianta precedentă, care acționează efectiv ca o barieră contra oricărui transfer.

Din ce punct de vedere izolează?

Spuma poliuretanică izolează termic, împiedicând transferul de căldură (fie iarna, ca să mențină căldura în casă până dimineața, fie vara, ca să mențină căldura afară până seara), dar face și hidroizolație (în varianta cu celulă închisă, nelăsând umezeala să dezvolte mucegai), precum și izolație fonică (tot în varianta cu celulă închisă, făcând din casă un loc mai liniștit, un loc în care să te poți odihni cu adevărat).

Cât confort creează spuma izolatoare?

Se spune că adevăratul confort termic este atins când temperatura este plăcută, uniformă și constantă. Deci când ai aceeași temperatură în orice colț al casei și în orice moment al zilei. Spuma izolatoare poate crea acest climat dacă este aplicată de profesioniști. Dacă ne referim la hidroizolație, ei bine mirosurile urâte vor dispărea din casă, iar mucegaiurile și acarienii vor deveni istorie. Să nu uităm și de confortul de a avea liniște chiar și într-o casă situată pe o stradă cu trafic.

Cum beneficiezi de izolații din spumă?

Dacă te încântă ideea de a-ți izola casa cu spumă poliuretanică, ai mai multe opțiuni la dispoziție, însă cel mai simplu și mai indicat este să apelezi la o firmă de izolații exterioare specializată în spumă poliuretanică.

Acești specialiști au atât cunoștințe și experiență, cât și tehnică. Poți descoperi o mulțime de lucruri accesând site-ul www.isoterm.ro și poți afla de aici inclusiv cât de ușor este să te bucuri pe viață (și asta fără nicio exagerare) de beneficiile spumei poliuretanice pentru tine, casa ta, familia ta.

Comentarii

comentarii