Acasă Actualitate Destinații noi de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Legend Airline ar putea lega...

Destinații noi de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Legend Airline ar putea lega vestul țării de New York și Beijing

DISTRIBUIȚI

Noi legături aeriene cu aeroporturi de pe continentul asiatic și cel nord-american, cu Dubai și chiar Viena, sunt extrem de aproape de a deveni realitate pentru Aeroportul internațional Timișoara. Câteva noi companii aeriene, dar și cele existente acum cu activitate la AIT ar urma să ofere conexiuni noi pentru AIT. Discuțiile sunt extrem de aproape de a fi finalizate.

Noul an ar putea aduce la Timișoara conexiuni aeriene extrem de interesante, discuțiile și negocierile sunt pe ultima sută de metri. Iar când vor deveni realitate vor fi o surpriză extrem de plăcută.

O veste extrem de interesantă este legată de un alt operator aerian, Legend Airline, care dorește să facă zboruri aeriene care să lege zona asiatică de cea nord-americană. Iar pentru aceasta are nevoie de un nou hub, unde să se realizeze realimentarea avioanelor. Dacă discuțiile se vor finaliza cu succes (sunt extrem de aproape de finalizare), acest hub va fi la Timișoara. Compania operează avioane de mari dimensiuni, de tip Airbus, iar intenția este de a gara la Timișoara  un număr de cinci aeronave. Deocamdată discuțiile au  rămas la două aeronave, spațiul de parcare de la AIT nu e unul extins. Astfel, pasagerii vor zbura de la Beijing sau Singapore spre New York sau Chicago. Ca urmare a taxelor mult mai mici de la Timișoara, escalele nu se vor mai face pe marile aeroporturi din Europa, ci la Timișoara. Desigur, pasagerii se vor putea îmbarca și la Timișoara.

De asemenea, Timișoara ar putea avea din nou la o conexiune aeriană directă cu Viena. O nouă companie, AirConnect, pare extrem de interesată de a opera zboruri între Aeroportul Internațional Timișoara și Aeroportul din Viena. Discuțiile sunt pe ultima sută de metri, iar propunerea a venit din partea operatorului aerian. Zborul ar urma să fie inclus în calendarul de vară al companiei amintite, am aflat de la Daniel Stamatovici, directorul AIT.

Nici ruta spre hub-ul aerian de la Istanbul nu este departe de o legătură, prin Turkish Airilines, cu Timișoara.

”În principiu, avem acordul, dar eu până nu văd primul avion pe pista noastră nu vreau să spun că e rezolvat”, am aflat de la Stamatovici.

Dacă Ryanair a decis să părăsească Timișoara, din rațiuni pur comerciale, cei de la Wizz Air sunt în continuare aici și chiar ar putea veni cu noi destinații interesante. Deși s-a discutat despre zboruri spre Eindhoven sau Amsterdam, acestea nu au devenit realitate, dar ca și destinație nouă este avut în vedere Dublin-ul, De asemenea, se va vedea dacă este interesant un zbor spre Dubai.

Comentarii

comentarii