Acasă Politica Destructurarea Partidului Social Democrat

Destructurarea Partidului Social Democrat

DISTRIBUIȚI

Într-un moment în care PSD se afla în plină glorie, guvernând la propriu sub conducerea lui Victor Ponta, un cunoscut în general bine informat din zona serviciilor secrete mi-a furnizat o informație șoc. Fusese uată decizia destucturării PSD. „De către cine?”, am întrebat. A refuzat să-i spună. Nu mi-a explicat nici de ce. Dar a insistat spunâdnu-mi că procesul a fost decanșat. E greu să-ți imaginezi furtuna atunci cnd vremea este însorită și nu se vede nici urmă de nor. Dar iată că acum asist la destructurarea PSD. Anunț și comentez acest mega-eveniment politic.

Înainte de a intra în amănunte, voi face un scurt raționament logic. Servicile secrete românești au fost întotdeauna agresive. În întreaga lor istorie, începând de la Primul Război Mondial, indiferent cum s-au numit, servicile secrete ale Românie s-au implicat în mod agresiv în politică. În gestionarea statului. În mod paradoxal, tocmai Secuirtatea mult blamată a fost cea mai ținută în frâu de către factorul politic. De către Partidul Comunist Român. După decembrie 1989, servicile secrete, ahtiate de dorința de a prelua conducerea politică și mai ales economică, au acâionat disimulat, dar în forță. Cum? Între altele, penetrând masiv partidele politice. Iar cel mai penetrat partid a fost cel care dispunea de cel mai important bazin electoral, și ca urmare se vcalifica pentru a gestiona România în intervale mai lungi de timp. Este punctul de start al unei operațiuni vaste, care în final conduce la destructurarea Partidului Social Democrat.

Mult timp, acțiunea de penetrare a PSD a fost discretă. Nu neapărat secretă. Dar în orice caz disimulată. Reprezentanți ai serviciilor secrete, trimiși în misiune la vârful PSD, au ocupat poziții strategice în partid, în guvernele gestionate de respectivul partid și în grupurile parlamentare. Împine se la spate și susținute în forță, dronele serviciilor secrete și-au asigurat permanent succesiunea în câteva instituții cheie. Cum ar fi de pildă cele vizând telecomunicațiile. În baza acestui suport, aceleazși servici secrete, prin intermediul unor ofițeri superiori vezi Doamne trecuți în rezervă, au ocupat cele mai sensibile sectoare economice și financiare. Această pânză de păianjen a asigurat la rândul ei suport logistic și financiar pentru operațiunea de desăvârșire a acapărării la vârf a partidului de către reprezentanți ai serviciilor secrete. Nu numai eu, ci în general în lume, definim cee ace s-a creat în baza acestei rețete drept stat subteran (deep state).

Dar ce interes are acest stat subteran de a distruge PSD? Și de ce această operațiune este făcută pe termen lung? Sut două răspunsuri greu de dat. Dar voi încerca. Nu există niciun interes anume, care să fie astfel definit. probema este că s-a produs o aglomerare. Atât în spațiul politic cât și în spațul economic, reprezentanții diferitelor servicii secrete se calcă literalmente pe picioare. Eliminându-și concurența atât din clasa politică, cât și din clasa de afaceri, acești agenți au ajus să se concureze realmente între ei. Este exact efectul pe care îl poate avea asupra unui copac asaltul plantelor agățătoare care în final îl sufocă. Iar terenul în care se produce cu prioritate acest fenomen este, în mod firesc, cel deținut de partidul cel mai puternic. Poate că în urmă cu câțiva ani destructurarea PSD nu făcea parte dintr-un plan. În schimb, devenea un deznodământ logic, pe care unii -au înțeles. Și mi-au transmis și mie această ifnromație. Și cu aceasta am răspuns și la a doua întrebare. Acest proces de destructurare, declanșat prin plasarea lui Mircea Geoană și apoi a lui Victor Ponta în fruntea PSD s-a desfășurat lent, pentru că aceștia au avut nevoie de un timp rezonabil pentru a împăna cu drone înreaga arhitectură de conducere a partidului. Iar în cele ce urmează, porind de la la premizele de mai sus, voi explica ce se întâmplă în prezent în PSD și ce urmează să se mai întâmple.

PSD este condus de un preșeidnte interimar în persoana domnului Marcel Ciolacu. Despre acesta se susține insistent – am făcut-o și eu însumi – că este un produs al Serviciului Român de Informații, extrem de toxic întrucât poate fi șantajat pentru diploma falsă de revoluționar, luptător cu merite deosebite obținută la Buzău, un oraș în care nu a existat niciun fe de activitate revoluționară până la fuga soților Ceaușescu. El mai dispune de asemenea și de o diplomă de studii a cărei autenticitate este și ea pusă sub semnul întrebării. A absolvit Academia de Informațiia SRI, într-o promoție din care au făcut parte și mulți alți lideri PSD. Așadar el nu este o dronă singuratică, ci conduce un stol de drone. Fără intenția de a-i anatemiza, o să-i numesc totuși pe acești oameni politici formați la școala cel mai importans serviciu secret al țării. Mihai Tudose, fost prim-ministru al României, un personaj care aparent se mișcă ca un neutron liber între Pro România, partid condus de o altă dronă, respectiv Victor Ponta, și PSD. Claudiu Manda, un politician de succes, care a reușit s facă splendide numere de acrobație la președinția Comisiei de Control a Serviciului Român de Informații. Un baron tânăr, activ și puternic al județului Dolj. Căsătorit cu Lia Olguța Vasilescu. Una ditre cele ai puternice personalități ale PSD, un ministru de succes la Muncă, absolventă și ea în aceeași serie a Academiei de Inormații „Mihai Viteazul”. Și pentru a nu extinde prea mult această listă, mă voi mărgini să-l mai numesc doar pe X Benea, stâlpul PSD de la Bacău, care a decolat și el în stol, tot de la „Mihai Viteazul”, împreună cu ceilalți.

Dacă ist dronelor s-ar opri aici, situația ar fi relativ simplă în PSD. Ar fi dronele, conra restului partidului. Și, în final, odată identificate, dronele ar putea fi forțate să intre într-o aterizare forțată. Toți cei citați mai sus au decis să-l susțină pe Marcel Ciolacu. Există însă și o altă aripă, tot a serviciilor secrete, care-și revendică viitoarea conducere în partid. cea care va rezulta la capătul unui controversat congres. Și acu mă refer strict la u tandem care se conturează în vestul României, la așa-numita tabără Vasile Dâncu-Sorin Grindeanu. Și cei doi provin și sunt susținuți de părți ale statului subteran. Și se bat pentru a câștiga la Congres. Atâta doar că o fac mul mai discret decât alții. Și poate mai laminat. Pentru că avem de-a face cu drone mai sofisticate. Vasile Dâncu a fost prim-vicepreimministru, în timp ce Sorin Grindeanu a fost premier al României și în prezent conduce o agenție „sensibilă” în materie de telecomunicați.

Există un întreg curent de opinie în PSD, susținut de mulți primari și de consilieri, care se socotesc trădați de Marcel Ciolacu și chiar puși în pericol de a pierde viitoarele alegeri. Cei mai mulți dintre acești primari și consilieri ar putea să opteze la limită pentru a pleca din PSD și a se înscrie la Pro România. Un partid și el condus de o dronă. Dar o dronă împreună cu care aceșt primari și consilieri cred că vor avea mai mult succes. Până una alta, pentru a-și manifesta ostilitatea față de Marcel Ciolacu, pe care îl socotesc inaicul principal, primarii și consilierii înclină să susțină a viitoarea președinție a PSD un alt personaj. Orlando Teodorovici. Probabil cea mai sofisticată, mai rafinată, ma curajoasă și mai agilă dronă produsă vreodată de serviciile secrete. Să ne amintim că nici până astăzi – și asta spune tot – Orlando Teodorovici nu a fost capabil să explice cum de a primit acasă într-un plic o diplomă de absolvent al Academiei de Informații SRI, al cărei cursuri afirmă că nu le-a urmat niciodată. După cum se știe, Orlando Teodorovici a declanșat un război cu Marcel Ciolacu, în momentul în acre acesta a exercitat presiuni și a obținut demisiile tuturor conducătorilor PSD în scopul de a o elimina pe Viorica Dăncilă. Atunci orland Teodorovici a refuzat să demisioneze din poziția de sceretar general, și nici până azi nu s-a lămurit dacă eliminarea sa din conducere este sau nu statutară șilegală. În jurul lui Orlando Teodorovici se strâg cei mai mulți dintre adversarii lui Marcel Ciolacu.

Comentarii

comentarii