Acasă Eveniment Detectivii din vest pun ţara la cale din două în două săptămâni

Detectivii din vest pun ţara la cale din două în două săptămâni

DISTRIBUIȚI

La doar două săptămâni după ce generalul Mircea Chirilă era numit şeful detectivilor din Banat şi la Timişoara avea loc Conferinţa Regională a Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din România, în oraşul de pe Bega a avut loc o nouă întâlnire a detectivilor particulari. De această dată, a fost vorba doar despre detectivii din Timiş şi Arad. Aceştia nu vor exclusivitate şi promit că-şi vor ajuta colegii din zonă să ajungă la acelaşi nivel de organizare.

Sar în sprijinul colegilor de suferinţă

La sfârşitul săptămânii trecute, detectivii din vestul ţării au propus, analizat şi stabilit structura şi componenţa Consiliilor Directoare judeţene şi a celui regional. Oamenii ce oferă servicii alternative poliţiştilor au stabilit deja şi a treia conferinţă regională, care ar urma să reunească pe lângă detectivii din Arad şi Timiş şi pe cei din Caraş Severin, Hunedoara, Alba şi Mehedinţi. Se doreşte extinderea, în cel mai scurt timp posibil şi în aceste judeţe a măsurilor de organizare similiare modelului de la Timişoara. „Întâlnirea a prilejuit un util schimb de opinii între detectivii particulari pe marginea conceptului de securitate privată şi a provocărilor acestei profesii, din perspectiva europeană, pe fondul globalizării şi proliferării riscurilor şi vulnerabilităţilor la adresa persoanei fizice şi a entităţilor juridice de toate genurile”, spune Saul Beloia, purtătorul de cuvânt al ANDR „Banat”.

Detectiv pe timp de criză

În cadrul reuniunii de la Timişoara au fost abordate şi teme privind locul şi rolul detectivului particular în sistemul românesc de protecţie a persoanei şi a valorilor apropiate acesteia, relaţia dintre mediul privat de securitate şi instituţiile publice sau cadrul legislativ care reglementează mai mult sau mai puţin eficient cooperarea dintre acestea. În România există 1.500 de detectivi atestaţi, din care puţin peste 100 sunt în judeţul Timiş. Detectivul, în România, este plătit cu ora, iar preţurile sunt cuprinse între 15 şi 65 de euro pentru 60 de minute de filaj. Cele mai numeroase cazuri preluate de detectivii particulari, după 2008, în România, au fost cele legate de domeniul economic şi al mediului de faceri. Recuperarea de credite şi evitarea riscurilor financiare sunt acum la mare modă. Detectivul poate fi o soluţie chiar şi în vreme de criză, el putând identifica scurgerile de bani dintr-o afacere şi având puterea, dacă este specialist, să ajute managerii în multe situaţii complexe.

Comentarii

comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCum să folosim apa de ploaie?
Articolul următorEfectele caniculei