Acasă Cultura Detectivii timpului în Cetatea Timișoarei – o călătorie în timp prin intermediul...

Detectivii timpului în Cetatea Timișoarei – o călătorie în timp prin intermediul muzicii și al literaturii

418
DISTRIBUIȚI

În perioada 5 – 9 august 2019, la librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara, din Piața Unirii nr. 11, are loc cea de-a V-a ediție a școlii de vară ”Detectivii timpului în Cetate”.

Manifestarea este organizată în parteneriat cu Asociația Melopolis și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Raluca Selejan, manager, susține că Școala de vară ”Detectivii timpului în Cetate” este un demers cultural și creativ, o călătorie înapoi în timp prin intermediul muzicii, istoriei locale și a literaturii, aflându-se la cea de-a V-a ediție în acest an.  

În cadrul școlii de vară, copiii vor juca rolul unor detectivi care descoperă indicii în cartierul Cetate despre personalități istorice și culturale, despre clădiri și poveștile lor, prin intermediul unor trasee culturale, ateliere muzicale, ateliere creative și lectură, o abordare interdisciplinară și inovativă a unor subiecte ce țin de istoria orașului nostru.

La finalul școlii de vară, copiii vor pleca acasă cu povești noi din istoria orașului, vor primi diplome de participare, cărți, instrumentele și proiectele create.

Intervalul orar este 10-13, de luni până vineri, iar numărul de locuri este limitat.

Comentarii

comentarii