Acasă Actualitate Deținuții de la Penitenciarul Timișoara s-au întâlnit cu “Căprioara”

Deținuții de la Penitenciarul Timișoara s-au întâlnit cu “Căprioara”

DISTRIBUIȚI

În cadrul proiectului „De vorbă cu personalităţile locale” (întâlniri cu personalităţi din comunitate ce pot oferi modele de viaţă persoanelor aflate în detenţie), Penitenciarul Timișoara a organizat o întâlnire a deținuților cu fostul internațional Miodrag Belodedici, actualmente director al centrelor de juniori ale Federației Române de Fotbal.

Belo  supranumit „Căprioara”, a fost un fotbalist cu totul și cu totul special. Stilul său aparte, neobișnuit de elegant l-a impus imediat în fotbalul românesc.

Fostul internațional a vorbit cu pasiune despre anii de glorie petrecuți la cele două Stele, despre faptul că a devenit primul fotbalist din istorie care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite, Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, că a făcut parte din Generația de Aur și despre faptul că a câștigat 18 trofee interne și internaționale majore.

Miodrag Belodedici a debutat în echipa națională în 1984, de-a lungul carierei sale adunând 53 de selecții. A jucat pentru naționala României la Campionatul Mondial din 1994, precum și la Campionatul European din 1996. În 2009, cu ocazia Centenarului Federației Române de Fotbal, a primit distincția „Diamant” pentru întreaga sa activitate alături de alți importanți fotbaliști români.

Îi mulțumim pentru că a răspuns pozitiv invitației noastre, împărtășind astfel cu noi momentele de glorie ale Generației de Aur.

Mulțumim pentru prezență și domnului Goran “Goța” Corojor – președinte Academia Galaxy Timișoara și lui Orlando Stefan – Antrenor Academia Politehnica Timișoara – este mesajul Penitenciarului Timișoara.

Gh. Miron

 

Comentarii

comentarii