Acasă Actualitate Deţinuţii politici anticomunişti, comemoraţi la monumentul de la Pădurea Verde

Deţinuţii politici anticomunişti, comemoraţi la monumentul de la Pădurea Verde

448
DISTRIBUIȚI

9 martie, o zi cu dublă semnificaţie pentru (unii dintre) români: este ziua în care sunt prăznuiţi cei 40 de mucenici din Sevastia, dar şi deţinuţii politici anticomunişti, din perioada 1944 – 1989.

La Timişoara, una dintre celulele penitenciarului, unde erau arestaţi şi maltrataţi cei care luptau împotriva proaspătului regim bolşevic, a devenit de mai mulţi ani celula-muzeu. Este amenajată cu replici-butaforie ale “dotărilor” pentru suplicii, de atunci.

Tot la Timişoara, are loc un marş al tăcerii, la iniţiativa “Neamunit – Organizaţia Timişoara”, care începe la ora 14.00, de la Biserica Sfânta Paraschiva (strada Eric Baader) şi se va încheia la monumentul dedicat Rezistenţei Anticomuniste, de la Pădurea Verde, unde se vor depune flori, se vor aprinde candele, se va citi o listă cu o sută de nume de victime ale comunismului şi se va rosti o rugăciune.

“Regimul comunist a aruncat în închisoare peste un milion de români, dintre care mulţi au murit în urma regimului barbar de detenţie. Vă invităm alături de noi la un scurt marş al tăcerii, pentru a ne arăta respectul şi recunoştinţa pentru cei care au avut curajul să se împotrivească regimului comunist criminal, cu preţul libertăţii, sănătăţii şi chiar cu preţul vieţii lor, salvând astfel demnitatea neamului românesc”, transmit organizatorii.

Comentarii

comentarii