Acasă Eveniment Deținutul care a evadat ieri de la Buziaș a fost prins, la...

Deținutul care a evadat ieri de la Buziaș a fost prins, la 80 de kilometri de Timișoara

DISTRIBUIȚI

Deținutul care a evadat miercuri dimineață, din Secția Exterioară a Penitenciarului Timișoara de la Buziaș, a fost prins în această dimineață. Gheorghe Mois a fost descoperit și încolțit în jurul orei 9.00, în zona localității Olosag, la aproximativ 80 de kilometri distanță de Timișoara, scrie Observator News.

Tânărul în vârstă de 30 de ani a evadat, miercuri dimineață, de la un punct de lucru al Penitenciarului Timișoara, la Buziaș. Alarma a fost dată în jurul orei 9:50, când s-a constatat că deţinutul Mois Gheorghe Grigore a părăsit incinta penitenciarului. Pentru prinderea acestuia au fost organizate grupuri de căutare și au fost blocate căile de acces în Buziaș.

“Miercuri,  04.05.2022, în jurul orei 9.50 s-a constatat că deţinutul MOIS GHEORGHE GRIGORE, în vârstă de 30 de ani, condamnat definitiv la 1 an, 3 luni  de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, clasificat în regim semideschis, a părăsit punctul de lucru  interior aflat în cadrul secției exterioare Buziaș. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Menționăm că părăsirea fără autorizare a locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză,apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Timișoara, la numărul de telefon: 0256/200030, 0752.090.228”, au transmis ieri poliţiştii, într-un comunicat, după evadarea bărbatului.

”Vă informăm că deținutul care, în data de 04.05.2022, a părăsit un punct de lucru interior aflat în cadrul secției exterioare Buziaș, a fost identificat și capturat astăzi, 05.05.2022, în jurul orei 09.00, pe raza localității Oloșag, jud Timiș, de către o echipă mixtă constituită din angajați ai Penitenciarului Timișoara și Ministerului Afacerilor Interne.

În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se  vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Județului Timiș, Inspectoratului  Județean de Jandarmi Timiș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră și societății civile, precum și personalului unității pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului”, spune comisar de poliție penitenciară Ramona BANĂ.

În această dimineață, bărbatul a fost prins în zona localității Olosag, la aproximativ 80 de kilometri distanță de Timișoara.

La Buziaș, bărbatul își ispășea pedeapsa după o condamnare la închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere. Acum, Tânărul în vârstă de 30 de ani a răspunde și pentru evadare.

Comentarii

comentarii