Acasă Actualitate Dezvăluiri tulburătoare ale mamelor infectate cu COVID 19 la Maternitatea Odobescu. Șase...

Dezvăluiri tulburătoare ale mamelor infectate cu COVID 19 la Maternitatea Odobescu. Șase dintre ele, vindecate la Clinica Bega, au plecat acasă fără bebeluși

1004
DISTRIBUIȚI

Coronavirusul le-a predat cea mai importantă lecţie: au înţeles cât de preţioasă e viaţa. Mai mulţi români s-au vindecat de COVID 19 şi ne povestesc, în exclusivitate, despre momentele în care au crezut că sunt în pragul morţii. La o maternitate din Timişoara, gravidele care au învins virusul au plecat acasă în aplauzele cadrelor medicale.

Copleşită de emoţii, această tânără mamă pleacă acasă, după 11 zile în care a luptat cu boala pe un pat de spital. În tot acest timp, nu a putut să-şi strângă bebeluşul în braţe. David, băieţelul ei de doar o lună, este internat şi el în Maternitatea Bega, în alt salon.

“A fost un şoc pentru mine. Aţi avut simptome? Doar gust şi miros n-am avut, în rest n-am avut nimic”.

O altă pacientă nu ştie dacă să se bucure că s-a vindecat sau să plângă. Două săptămâni va sta în izolare la domiciliu şi nu îşi va putea vedea fiul.

“Simt că o parte din mine rămâne aici. Chiar nu merg fericită acasă. Dar ştiu că o să treacă zilele acestea, apoi o să-l ţin din nou în braţe”.

Ca să-i aline dorul, mamele şi-au văzut copiii prin apeluri video. Cadrele medicale le-au fost îngeri păzitori.

Izabella Petre, conferențiar doctor Obstretică Ginecologie: ”Din punct de vedere al mamei, că și eu sunt mamă, v-am spus că îmi va veni să plâng. E greu atunci când un eveniment cu totul așteptat de către tați și mame, să nu poți vedea nou-născutul, să nu-l poți vedea după naștere”.

La maternitatea Bega, suport COVID, din Timişoara sunt internate 13 mame şi 15 bebeluși din care doi sunt pozitivi.

Marius Craina, sef secție Obstretică Ginecologie Maternitatea Bega: ”Astăzi, primele șase mămici merg acasă, în izolare. Abia după aceea se vor putea bucura de prezența copiilor. Au născut în condiții de prematuritate. Cel mai mic copil are 800 de grame”.

Până acum, 1217 români au reuşit să învingă boala.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii