Acasă Actualitate Dezvoltatorul imobiliar Speedwell începe lucrările la Paltim Timișoara, investiție de 45 milioane...

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell începe lucrările la Paltim Timișoara, investiție de 45 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, lansează lucrările la Paltim, în Timișoara, după semnarea contractului cu Strabag, companie care a preluat rolul de Antreprenor General. Termenul estimat de livrare pentru apartamentele din prima clădire rezidențială este T1 2024.  În 2019, Speedwell a ajuns la un acord cu Siminel Andrei, coordonatorul afacerilor locale ale americanilor de la New Century Holdings (NCH), pentru achiziția fostei fabrici de pălării Paltim din centrul Timișoarei, contra unui preț de circa 7,7 milioane euro, pentru a dezvolta pe acest amplasament un complex mixt cu apartamente și birouri evaluat la 45 milioane de euro, cea mai mare investiție a sa de până acum.

Proiectul Paltim are funcțiuni mixte, incluzând clădiri rezidențiale, spații de birouri și spații pentru retail și servicii. Proiectul de tip mixed-use Paltim va fi construit în faze. Faza 1 va include 123 de apartamente.

Istoria fostei fabrici este legată de atelierul deținut de Filip Lenstein în 1892, care s-a transformat în prima societate pe acțiuni în domeniu din Europa Centrală. La începutul secolului 20, aici se produceau zilnic peste 750 de pălării de lână și păr de iepure, iar în timpul Primului Război Mondial se produceau pălării și cizme pentru armata austro-ungară. Pălăriile produse la Timișoara erau vândute în Europa Occidentală, SUA și America Latină. Fabrica a fost naționalizată și privatizată prin MEBO în 1995, iar în 2006 a fost cumpărat de fondurile New Century Holdings (NCH), administrate în România de Siminel Andrei, care mai dețin și alte fabrici de textile și încălțăminte dezafectate din Timișoara, printre care Guban. La un an de la achiziție, fabrica Paltim a fost închisă.

Sursa: profit.ro

 

Comentarii

comentarii