Acasă Actualitate Dialog istoric româno-sârb

Dialog istoric româno-sârb

DISTRIBUIȚI

Întâlnire inedită în Banatul Sârbesc. Profesorul doctor în istorie, timişoreanul Alexandru Radovan şi academicianul Ion-Aurel Pop s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanţii comunităţii româneşti şi a instituţiilor culturale din Serbia. Academicianul Ioan-Aurel Pop, autorul a peste 30 de volume de istorie, i-a impresionat pe românii din Serbia.
În cadrul Comunităţii Româneşti din Vârşeţ, academicianul român a susţinut două prezentări în sistem conferinţă, pe temele “Transilvania şi Banatul, în trecut şi astăzi” şi  “Relaţiile cu românii din diaspora”.
Sâmbătă, cei doi istorici au ajuns la Belgrad, unde a avut loc un schimb de experienţă, în cadrul Academiei Sârbe. Aici, profesorul timişorean Alexandru Radovan a susţinut conferinţa “Interferenţele româno-sârbe în Banat, din secolul XVIII până în prezent”.
“Vizita academicianului Ion-Aurel Pop era aşteptată de peste trei ani de românii din Serbia. Schimbul de experienţă a vizat, în principal, punerea în evidenţă a elementelor perene din cadrului dialogului româno-sârb”, spune profesorul doctor Alexandru Radovan, de la Colegiul Naţional “C.D. Loga” din Timişoara.

Comentarii

comentarii