Acasă Actualitate Dictatorii ajung la Timișoara

Dictatorii ajung la Timișoara

DISTRIBUIȚI

La Memorialul Revoluției din Timișoara, strada Oituz nr. 2B, va avea loc spectacolul „Dictatorii”, o creație din 2022 a companiei Procédé Zèbre, cu participarea elevilor de la Colegiul Național “Titu Maiorescu” – Aiud, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” – Hida, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Cluj-Napoca.

Acest spectacol explorează istoria anilor comuniști sub Ceaușescu, concentrându-se pe cenzură, libertatea de exprimare și totalitarism. Tinerii participanți își intervievează părinții și bunicii, strângând mărturii despre această perioadă întunecată. Munca lor se bazează pe poveștile celor decedați, în special ale intelectualilor care au murit în închisoarea de la Aiud.
Acest proiect face parte din WiM Laboratories Iuvenis II, susținut de Uniunea Europeană.

Programul reunește tineri din șase țări europene pentru a explora memoriile teritoriilor lor în limba franceză și în limbile lor materne, prin teatru. Pe parcursul a trei ani, ei se întâlnesc pentru a face schimb de idei și a reflecta asupra experiențelor prezente ale tineretului european.

Reprezentația de la Memorialul Revoluţiei face parte dintr-un turneu european cu autobuzul. Timp de 20 de zile, tinerii și profesioniștii din teatru vor călători prin Europa pentru a prezenta trei ani de muncă teatrală, oferind spectacole în străzi și teatre și angajându-se în numeroase schimburi cu publicul.

Comentarii

comentarii