Acasă Actualitate Digitalizarea de la Vama Nădlac 2. Niciun tir supraîncărcat nu va mai...

Digitalizarea de la Vama Nădlac 2. Niciun tir supraîncărcat nu va mai scăpa neobservat

DISTRIBUIȚI

Digitalizarea de la Vama Nădlac Arad! Pe sensul de intrare în România, prin punctul de frontieră Nădlac 2 (autostrada A1), CNAIR are în curs de implementare un sistem de preselecție în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă.

Sistemul este în perioada de testare și calibrare, timp în care se vor îmbunătăți algoritmii de selectare a traficului greu. 

Un prim sistem similar a fost introdus de către DRDP Timişoara în urmă cu circa un an, pe sensul de ieșire din țară prin PTF Nădlac 2, și a avut ca rezultat o scădere a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră.

Cum funcționează

Cu ajutorul sistemului multiplatformă securizat de senzori, automarfarelor care trec pe la poarta 4 din PTF Nădlac și care nu prezintă risc de depășiri de mase sunt dirijate, printr-un mesaj transmis pe un ecran, pe o bandă rapidă, amenajată special, unde autocamioanele nu mai sunt cântărite. 

 Vehiculele care prezintă risc de depășire a maselor maxim admise sunt dirijate pe cele două benzi dotate cu sisteme de cântărire. Pe artera inscripționată EU  vor putea circula numai automarfarele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe artera inscripționată ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state UE, dacă artera inscripționată EU este suprasolicitată sau artera ALL TRUCKS este liberă.

Comentarii

comentarii