Acasă Eveniment DIICOT face 150 de percheziţii în Timiș și Mehedinți, pentru destructurarea unor...

DIICOT face 150 de percheziţii în Timiș și Mehedinți, pentru destructurarea unor grupări infracţionale protejate de poliţişti

842
DISTRIBUIȚI

Procurori DIICOT şi ofiţeri DGA fac 150 de percheziţii miercuri dimineaţă, acţiunea vizând destructurarea unor grupări infracţionale protejate de poliţişti. Timiş şi Mehedinşi sunt printre judeţele în care au loc percheziţii, în Mehedinţi având loc şi la şeful Poliţiei de Frontieră, Sorin Coman, potrivit unor surse din anchetă. 

”În această dimineaţă, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţerii DGA efectuează peste 150 de percheziţii în judeţe din sudul şi vestul ţării. Acţiunea vizează destructurarea unor grupări infracţionale care conlucrează în vederea comiterii infracţiunii de contrabandă”, anunţă anchetatorii.

Grupările erau protejate de mai mulţi poliţişti, în schimbul unor sume de bani pe care aceştia le primeau periodic de la lideri.

Printre cei care ar fi asigurat protecție sau chiar ajutor membrilor rețelelor de contrabandiști sunt subalterni ai șefului Poliției de Frontieră Mehedinți, care nu luau măsuri atunci când transporturile cu țigări treceau din Serbia în România, ba chiar ajutau ca acestea să treacă frontiera fără probleme.

Pentru aceste transporturi, piața de desfacere cuprindea județe din vest, din sud și din sud-vestul țării. Prejudiciile aduse prin aceste fapte au fost de câteva sute de mii de euro, potrivit estimărilor din ultimele luni, de când grupările au început să fie monitorizate.

Nu doar polițiști de frontieră ajutau aceste grupări, ci și polițiști rutieri sau de la combaterea criminalității organizate.

Potrivit unor surse, judeţele Timiş şi Mehedinţi sunt printre cele în care au loc percheziţii.

În Timiş, au loc trei percheziţii la Bucovăţ, iar în Mehedinţi ar fi vizată în clusiv locuinţa şefului Poliţiei de Frontieră, scrie news.ro.

 

Comentarii

comentarii