Acasă Cultura Din ateliere – pe simeze. 40 de artiști vizuali expun în galeria...

Din ateliere – pe simeze. 40 de artiști vizuali expun în galeria Helios Timișoara

DISTRIBUIȚI

Din ateliere – pe simeze. 40 de artiști timișoreni expun în galeria Helios. Prezențe artistice semnificative din atelierele Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara. Așa se intitulează demersul plastic propus de o serie de creatori timișoreni.

Este vorba artiștii vizuali care își desfășoară activitatea în atelierele de creație care se află în formă contractuală cu Primaria Municipiului Timișoara.

„În Timișoara, există 30 de ateliere de creație aflate în formă contractuală cu municipalitatea. Aici își desfașoară cercetarea și creația artistică peste 40 de artiști vizuali: pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, textiliști, restauratori, designeri, multimedia, care prin operele lor pun în valoare cultura vizuală contemporană a orașului. Dorim ca prin demersul plastic pe care îl propunem în aceste zile să arătăm publicului o mică parte din creația acestor artiști, creatori care asigură vizibilitatea culturală timișoreană la nivel național și international”, spune Daniela Constantin, curator al expoziției.

Atelierele în care crează artiștii vizuali sunt în folosința filialei timișorene a UAP de peste 45 de ani, Uniunea  reprezentând o structură organizatorică cu o vechime de peste 70 de ani. În toți acesti ani de activitate artistică neîntreruptă, membrii filialei, personalitați ale scenei artistice românești în artele vizuale, dar și artiști din țară și străinătate, au expus în Galeria de Artă HELIOS, care se află în folosința U.A.P. Filiala Timișoara din anul 1967.

Vernisajul expoziției „Prezențe artistice semnificative din atelierele UAP, filiala Timișoara” are loc joi, 25 februarie, de la ora 18.00. Despre lucrările expuse și creatorii lor vor vorbi lect.univ.dr. Andreea Lazea  și prof.univ.dr. David Carol.

Expoziția rămâne deschisă până în 11 martie 2022 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10 -18 și sâmbăta – între 10 și 20.

 

Comentarii

comentarii