Acasă Cultura Din Banat la noi acasă – concurs online de interpretare vocală lansat...

Din Banat la noi acasă – concurs online de interpretare vocală lansat de CCAJ Timiș

1652
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș  a lansat  un concurs online de interpretare vocală intitulat ”Din Banat la noi acasă”, adresat pe secțiuni tinerilor cu vârste între 9 – 14 ani și celor cu vârste între 15 – 25 de ani, provenind din Banatul istoric.

”Acesta într-o ”geografie”  simbolic mai permisivă, cuprinde județele Timiș, Caraș – Severin, Arad, Mehedinți, Hunedoara, zona Voievodinei (Serbia) și o parte din Ungaria (Comitatul Csongrád)”, a explicat prof. Liana Laichici, directorul CCAJ Timiș, miercuri 15 aprilie 2020.

Scopul competiției este atragerea tinerilor spre valorile culturii tradiționale prin promovarea artiștilor aflați la începutul carierei. 

”Chiar dacă fizic suntem separați din cauza pandemiei COVID 19 putem fi împreună prin intermediul artei și al tehnologiei”, a adăugat Laichici.

Pentru a participa la concurs, tinerii vor realiza o înregistrare  de maximum 5 minute în care vor interpreta live o doină sau un joc. Este recomandat ca interpretarea să fie în costum popular din zona Banatului.

Juriul îi are în componență pe Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar.

Filmările vor fi trimise  până în data de 27 aprilie 2020 direct pe pagina FB a Ansambului Profesionist Banatul (https://www.facebook.com/ansamblul.banatul/)  sau pe adresa email: ccajt@ccajt.ro.

În data de 30 aprilie 2020 vor fi anunțați câștigătorii.

Premiul concursului „Din Banat la noi acasă“ constă în realizarea unei piese și imprimarea ei împreună cu Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul și invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist Banatul.

Comentarii

comentarii