Acasă Cultura Din Bruxelles, la Timișoara! Artiști din Belgia și România, în spectacol la...

Din Bruxelles, la Timișoara! Artiști din Belgia și România, în spectacol la Muzeul de Artă

DISTRIBUIȚI

La Muzeul Național de Artă Timișoara, a găzduit o manifestare muzical-culturală de înaltă ținută artistică organizată de Casa de Cultură a Municipiului, Ansamblul baroc „Ausonia” și Corala „Equinox” din Belgia, precum și Corul „Solaris” din Timișoara.

La acest moment de excepție a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, care a apreciat interpretările inedite ale artiștilor și ale corurilor de copii din cele două țări, instruite și dirijate de Ciprian Zeno Popescu.

Conducerea muzicală a evenimentului a aparținut lui Mira Glodeanu, dirijorul corurilor a fost Ciprian Zeno Popescu, artist care a activează la Bruxelles, piesele solo fiind interpretate de Ana Camelia Ștefănescu, soprană și Clint van der Linde, contratenor, ambii din Belgia.

Programul muzical a cuprins și creația lui Giovanni Battista Pergolesi, „Stabat Mater”, interpretată cu multă măiestrie de coralele Equinox și Solaris, acompaniate de Ansamblul baroc.

 Întâlnirea intitulată „Cântând în soare” aduce împreună un cor belgian format din copii care provin din medii defavorizate și un cor de copii de la Liceul Teoretic Special „Iris” Timișoara, care aparțin tot unei pături sociale defavorizate, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Piața Traian, precum și copii de la Centrul de Zi „Sfântul Nicolae”.

Aceste corale au concertat acum pentru prima dată împreună și au stârnit admirația numeroșilor timișoreni prezenți.

Evenimentul acesta face parte din proiectul „Îndrăznește” – DER, al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și se încadrează în cadrul manifestărilor dedicate Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul „Equinox” a început la Bruxelles, în urmă cu 10 ani și include copii fără o educație muzicală, dar talentați și pasionați de muzică.

Grupul de copii „Solaris” de la Liceul „Iris” s-a coagulat prin colaborarea dintre profesorii Laurian Micu și Daniela Grosu, care au observat înclinația multor copii nevăzători spre muzică și, împreună cu Ciprian Zeno Popescu au constituit acest grup vocal. 

Comentarii

comentarii