Acasă Actualitate Din dragoste pentru Poli – constituirea Societății Sportive Universitare Politehnica Timișoara SA

Din dragoste pentru Poli – constituirea Societății Sportive Universitare Politehnica Timișoara SA

DISTRIBUIȚI

Auditoriumul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit vineri, 25 iunie 2021, o conferință de presă referitoare la constituirea și planurile de viitor ale Societății Sportive Universitare Politehnica Timișoara SA, la eveniment fiind prezenți membrii board-ului de conducere al noii societăți pe acțiuni, printre care Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, Viorel-Aurel Șerban, președintele Asociației Clubul Sportiv ASU Politehnica, Cristian Romonița, reprezentantul Asociației Druckeria, Cosmin Contra, fost jucător și antrenor la Politehnica Timișoara, Gheorghe Iova, director general la Cramele Recaș, Dușan Filipaș, unul dintre cei mai aprigi susținători ai sportului timișorean. Capitalul social subscris la constituirea societății pe acțiuni este împărțit în 1000 de acțiuni nominative, 90% reprezentând contribuția Asociației Clubul Sportiv ASU Politehnica, iar 10% cea a Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria.

Constituirea noii societăți pe acțiuni vine în anul în care se împlinesc 100 de ani de la înființarea, la 4 decembrie 1921, a Societății Sportive Politehnica Timișoara care, de-a lungul anilor, a devenit un simbol al orașului și care a fost susținută, așa cum declara în debutul întâlnirii actualul rector al UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, de toți conducătorii instituției, începând cu Traian Lalescu. De altfel, acesta este un proiect de suflet susținut și de actuala conducere a Politehnicii timișorene.

Fostul rector al UPT și actual președinte al ASU Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, a subliniat faptul că înființarea societății pe acțiuni vine din nevoia ca Poli să devină o echipă a comunității, care să reprezinte cu onoare orașul și regiunea, așa cum Universitatea Politehnica Timișoara a fost motorul dezvoltării zonei în ultimii 100 de ani. Acesta a mai adăugat că denumirea oficială a societății pe acțiuni – SSU Politehnica Timișoara SA (Societatea Sportivă Universitară) – ține să reamintească prima denumire, de acum un secol (SS Politehnica Timișoara).

Cosmin Contra, care a debutat ca jucător și ulterior ca antrenor la Politehnica Timișoara, a declarat că a acceptat cu drag propunerea de a fi membru în Consiliul de |Administrație al noii societăți pe acțiuni și că va face tot efortul necesar ca Poli să devină o forță în fotbalul românesc, lansând și un apel către toți cei care iubesc echipa să revină lângă aceasta pentru un nou început.

După ce a mulțumit Universității Politehnica Timișoara și Druckeriei pentru tot ce au făcut până acum pentru echipă, Gheorghe Iova, directorul general al Cramelor Recaș, a invocat spiritul pe care această echipă l-a adus în oraș, exprimându-și speranța ca, prin parteneriatul cu Universitatea Politehnica Timișoara, echipa să promoveze în prima ligă, iar în termen de 5 – 7 ani să ajungă la nivelul la care să joace în cupele europene.

Reprezentantul suporterilor, Cristian Romonița, a reamintit că în urmă cu 9 ani, Druckeria a preluat echipa din liga a V-a și a dus-o până în liga a II-a, unde activează de cinci ani, în ultimul luptându-se chiar pentru promovare. Însă pentru ce își doresc suporterii timișoreni e nevoie de mai mult, astfel încât constituirea societății pe acțiuni reprezintă o șansă de a a atrage noi acționari, astfel încât echipa să ajungă din nou în liga I, unde îi este locul.

Nu în ultimul rând, unul dintre cei mai aprigi susținători ai sportului timișorean, Dușan Filipaș, absolvent al Politehnicii timișorene, a precizat că s-a alăturat cu entuziasm acestui proiect al uneia dintre cele mai frumoase și iubite echipe din țară, cu tradiție de 100 de ani, lansând, la rândul său, un apel și către alți oameni de afaceri să se alăture proiectului, dar și către autoritățile locale și județene, în special pentru asigurarea infrastructurii de care are nevoie orașul și sportul de performanță.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii