Acasă Administraţie Din „întâmplare”, a fost semnat „live” contractul pentru reabilitarea, pe fonduri europene,...

Din „întâmplare”, a fost semnat „live” contractul pentru reabilitarea, pe fonduri europene, a Căii Bogdăneștilor. Robu: „Să nu vă închipuiți că semnez, așa, orbește”

1619
DISTRIBUIȚI

La începutul conferinței de presă din 5 iunie a lui Nicolae Robu, considerată a fi a PNL Timiș, dar la care sunt abordate și subiecte ce țin de Primărie, acesta a semnat, „întâmplător”, adus pe masa sa de Culiță Chiș. Misterul acestui document s-a elucidat jumătate de oră mai târziu, când edilul-șef a anunțat că este vorba despre contractul de reabilitare și modernizare a Căii Bogdăneștilor.

Revenind, „întâmplarea” face ca la nici 30 de secunde după începerea „live-ului”, să se audă vocea lui Culiță Chiș spunând „Numa’ un pic, vă rog să nu începeți. Avem un proiect important … de 100 de milioane… de lei. Bogdăneștilor”. La acel moment, primarul i-a răspuns: „Aaa, contract de execuție! Deci fără contestație, fără… așa cum știm, da? Super, păi dăm o veste bună! Te fac vedetă, a început transmisiunea”. După ce Culiță Chiș a ieșit din cadrul, Robu a promis asigura: „O să ne uităm la date, eu știu despre ce este vorba”.

Ulterior, după acuze adresate populiștilor din opoziție, atât la nivel local, cât și național, Robu a explicat: „Să nu vă închipuiți că semnez, așa, orbește. S-a finalizat o nouă licitație pentru contractul de proiectare și execuție a proiectului « Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 5, Calea Bogdăneștilor». Acolo va fi o lucrare de mare anvergură, care va schimba și funcționalitatea acestei artere. În plus, va schimba aspectul acesteia, va deveni unul dintre cele mai frumoase bulevarde din orașul nostru”.

Robu amintește că acest obiectiv face parte dintr-un set de trei, pe care l-a promis de ceva timp încoace. Proiectul „4 în 1”, cum l-a prezentat Robu într-o vizită pe teren în data de 14 noiembrie 2019, mai include Pasajul Solventul, reabilitarea străzii Gării și un pod peste Bega, pe unde să circule și tramvaiele, către zona Dâmbovița.

Locuitorilor din zonă, edilul le spune: „Nici nu vă puteți închipui în ce condiții veți circula, cu ce tramvaie veți circula și cum va arăta viitorul proiect pe Calea Bogdăneștilor: 2,1 km linia dublă de tramvai, 35.900 metri pătrați suprafață carosabilă modernă, șapte stații de tramvai, 20.220 metri pătrați de trotuar, 4.000 de metri de piste pentru bicicliști! Peste tot se vor putea vedea copaci, într-un număr foarte mare!”.

Cu această ocazie, primarul a comentat și de acțiunile de tăiere ale copacilor realizate de Primăria Timișoara: „În unele situații, a trebuit să tăiem!. Tăiem acolo unde se impune să facem asta. Pe de-o parte, avem de-a face cu copaci îmbolnăviți, suntem oameni responsabili, nu-i lăsăm să se prăbușească. Nu ne pasă de cârcotelile unora care, dacă își un bilanț al vieții nu pot să își inventarieze decât cârcoteli. Sunt situații în care se impune să tăiem anumiți copaci, crescuți spontan. Eu iubesc sincer copacii, altfel nu s-ar fi plantat atât de mulți copaci, de când sunt eu primar. Vreau să văd, când s-au plantat așa de mulți copaci decât acum? Dacă e să facem o socoată, la fiecare copac tăiat, am plantat alți 10!”.

Firma care a câștigat licitația pentru contractul aproximat, inițial, la 111,5 milioane de lei, este asocierea dintre SYLC CON TRANS și S.C. LONGHERSIN S.R.L. Valoarea pentru care s-a înțeles primăria cu câștigătorii, în urma licitației, a scăzut la 98,1 milioane de lei, la care se adaugă TVA-ul, în valoare de 18,6 milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 31 luni, la care se va adăuga și perioada de garanție oferită de executant.

Comentarii

comentarii