Acasă Administraţie Din martie, se va lucra pe Calea Bogdăneștilor, bulevardul Sudului, Grigore Alexandrescu...

Din martie, se va lucra pe Calea Bogdăneștilor, bulevardul Sudului, Grigore Alexandrescu și Constantin Prezan

517
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, marți, că vor continua lucrările reabilitare ale drumurilor din Timișoara. Cum, în ultima vreme, timișorenii s-au plâns tot mai mult de gropi și fisuri în carosabil, Fritz a început prin a vorbi despre investițiile minore:

„În curând vom începe asfaltările «la cald». În ultima vreme, am folosit mixtură la rece, dar mixtura la cald este cea mai calitativă. Mai întâi, intervenim pe principalele artere, apoi și pe cele secundare. Vom fi în legătură permanentă și cu poliția rutieră, pentru a fi pregătită să intervină dacă avem probleme în trafic”, a declarat primarul, reamintind că pe site-ul primăriei se actualizează zilnic lista cu arterele pe care se intervine.

Primarul a vorbit și despre investițiile mari. Pe Calea Bogdăneștilor, lucrările vor începe în martie, fiind vorba despre un important proiect pe fonduri europene. La fel, tot în martie, vor fi reluate și șantierele de pe Sudului, Alexandrescu și Prezan. Despre ultimele trei în mod special, Fritz a spus:

„Sunt conștient că lumea așteaptă ca aceste lucrări să continue. Fac un efort mare în aceste zile în care se alcătuiește și bugetul la București să obținem finanțare pe aceste proiecte. Subliniez că aceste proiecte scumpe și mari nu au fost bugetate într-un mod responsabil. S-au început mult mai mute șantiere decât există bani. Așa s-a întâmplat că s-au început unele lucrări înainte de alegeri, fără a se asigura o finanțare înainte. De aceea încercăm să găsim bani pentru aceste proiecte: fonduri naționale, europene. (…) A devenit deja cumva «modern» să spui că «administrația Fritz oprește investiții». Nu oprim, dar putem continua doar pe banii pe care îi avem. Trebuie să analizăm și să prioritizăm acum. Cele trei sunt priorități ale mele”.

Comentarii

comentarii