Acasă Actualitate Din nou, niciun deces de COVID-19 în Timiș. Sunt cinci noi cazuri...

Din nou, niciun deces de COVID-19 în Timiș. Sunt cinci noi cazuri depistate de sâmbătă până duminică

1865
DISTRIBUIȚI

De sâmbătă până duminică, conform rapoartelor prefecturii, din nou, niciun timișean infectat cu SARS-CoV-2 nu a decedat. De altfel, în ultima săptămână au fost raportate doar două decese, și acelea petrecute la finalul anului trecut sau la începutul celui curent, dar care nu apăreau până acum în statistici. Cazuri noi sunt cinci, depistate din 1.003 teste efectuate sâmbătă. În spitalele de profil din județ rămân internați 78 de pacienți COVID-19, 24 fiind la ATI.

Patru dintre cele cinci noi cazuri au apărut la Timișoara, iar celălalt la Dumbrăvița. În continuare, doar comuna Boldur, având o rată de infectare pe 14 zile de 3,64 cazuri la mia de locuitori, mai este în „scenariu roșu”, în timp ce pe „galben” nu este niciun UAT. Timișoara are o rată de 0,11 cazuri la mia de locuitori, egală cu cea de la nivel de județ. Focare active de COVID-19 nu mai sunt în Timiș, ultimul, cel de la Penitenciarul Timișoara, fiind declarat închis cu aproape o săptămână în urmă.

La nivel național, duminică, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 69 de noi cazuri și 30 de decese de COVID-19. Dintre cele din urmă, 21 s-au petrecut anterior, între octombrie 2020 și aprilie 2021, în județele Argeș, Bihor, Olt și Iași, dar până acum nu figurau în evidențe. De la începutul pandemiei, 1.079.726 de persoane au fost depistate cu SARS-CoV-2 în România, 1.044.237 au fost declarate vindecate, iar 31.834 au decedat.

Comentarii

comentarii