Acasă Administraţie Din nou promisiuni despre poduri

Din nou promisiuni despre poduri

750
DISTRIBUIȚI

Noul pod Jiul, care va fi construit în prelungirea pasajului Jiul, va arăta exact aşa cum l-au proiectat deja austriecii de la Vienna Consulting Engineers.

În plenul de joi, consilierii locali vor trebui să voteze pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar după aprobarea SF-ului, proiectantul va avea la dispoziţie 90 de zile să elaboreze proiectul tehnic cu detaliile de execuţie.

“În plenul CLT de joi vom introduce spre aprobare un proiect referitor la studiul de fezabilitate pentru podul Jiul. Suntem în linie dreaptă, avem toate avizele. S-a rămas pe aceeaşi soluţie. După aprobarea SF-ului, proiectantul are la dispoziţie 3 luni să elaboreze proiectul tehnic cu detalii de execuţie, iar în primăvară vom scoate la licitaţie proiectul pentru execuţie. Podul Jiul este primul construit din temelii în ultimii 50 de ani şi are şi o valoare de simbol, pentru că sparge stagnarea din ultima jumătate de secol”, a spus primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de marţi 18.12.2018.

Podul Jiul va avea 4 benzi de circulaţie, trotuare şi piste velo.

Edilul speră ca licitaţia să nu se lovească de piedici şi lucrurile să se deruleze cât mai repede pentru începerea lucrărilor. El a mai anunţat şi începerea lucrărilor la podul ISHO, tot în 2019, unde se mai aşteaptă câteva avize.

“Vom începe şi cel de-al doilea pod nou, podul ISHO. Acolo încă nu suntem în stadiul de a da aprobări în CLT pentru că mai trebuie nişte avize.

Comentarii

comentarii