Acasă Politica Din nou scandal la Arad. Motivul: pistele de biciclete

Din nou scandal la Arad. Motivul: pistele de biciclete

565
DISTRIBUIȚI

pista biciclete accidentTrei accidente în lanț. Este vorba despre accidente de biciclete, care au avut loc chiar pe pistele de biciclete, realizate la prețuri exorbitante la Arad. Motivul a fost materialele de slabă calitate și vopseaua fără aderență. Arădenii îl acuză pe primarul Gheorghe Falcă că pistele de biciclete au fost doar o amăgire electorală și spun că ar fi o altă afacere pe bani publici.

Accidente anunțate în spațiul virtual

Arădeanul Adrian Păscuțiu a postat în mediul virtual o atenționare pentru cei care folosesc pistele de biciclete. El a fost martorul a trei accidente în lanț. „Atentie la pista de biciclete!!! Pericol de accidente. Va postez cateva poze facute de mine sub podul Traian unde am fost matorul a 3 accidente in lant dintre care unul foarte grav, accidente datorate calitatii pistelor de biciclete facute de un incompetent care inca ne conduce, un fel cancer negru de care nu mai stim cum sa ne scapam, un animal turbat caruia nu ii mai pasa de aradeni s.a.m.d.Ps: Ar fi minunat de stiut daca sunt receptionate lucrarile in stadiul in care se afla si daca nu, de ce sunt date in folosinta?????
Multumim Instalatorului care ne conduce!!! Bravo Ghita !!! Intoarce-te la Brad si ingroapa-te in decantor!!!!”, spune Adrian Păscuțiu pe contul său de Facebook. Unul dintre cei accidentați este arhitectul Cosmin Rufu, care și-a anunțat prietenii pe Facebook că nu se simte prea bine.
Arădenii sunt însă extrem de nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat și consideră că în Arad, realizările cu care se mândrește primarul Gheorghe Falcă sunt de fapt alte afaceri făcute din banii publici. „Din păcate în Arad corupția și furăciunea din bani publici poate ucide. Cineva ar trebui să plătească pentru asta!”, spune Adela Cristea. „Din prima zi, în care alergând pe malul Muresului, am facut-o si pe stratul de vopsea albastră, am observat lipsa aderentei. E total în neregulă. Aici trebuie deschisă o anchetă penală și cei răspunzători să plătească. Nu zic eu cine-s vinovații, nu e treaba mea să acuz, dar primarul este, cel puțin din punct de vedere moral, vinovat”, spune Tiberiu Maghera.

Pistele de biciclete din Arad, de la amăgire electorală marca Falcă la pericol public real

Secretarul executiv al PSD Arad, Florin Tripa regretă că a fost nevoie să se producă un accident grav pe pistele de biciclete din Arad pentru a aduce în atenţia publică pericolul iminent, datorat calităţii precare a întregii lucrări, de la concepţie până la execuţie şi exploatare. „Noi am atras atenţia în nenumărate rânduri prin vocea parlamentarilor de Arad, senatorul Mihai Fifor şi deputatul Dorel Căprar şi evident a consilierilor locali municipali PSD, că pistele de biciclete din Arad nu reprezintă altceva decât desene pe asfalt care nu se conformează nici unor norme şi rigori tehnice impuse de lege şi condiţiile de trafic. În mod nefericit, ieri, un arădean, biciclist cu experienţă, a ajuns la spital cu leziuni multiple după ce a alunecat pe suprafaţa deloc antiderapantă a pistei de biciclete de sub podul Traian”, a declarat Florin Tripa. De la început, atât PSD Arad cât şi societatea civilă au avertizat că Gheorghe Falcă a iniţiat acest proiect doar în scop electoral, intenţia sa fiind acumularea de voturi şi nu confortul urban şi siguranţa cetăţenilor. „Ne-am declarat total nemultumiţi de bufonada grotescă în care s-au transformat  dezbaterile pe marginea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Arad, care în loc să îmbrace forme serioase şi responsabile de dialog şi analiză au alunecat în derizoriu. În locul lămuririlor de substanţă şi a răspunsului la întrebări legitime am primit tăcerea reprezentanţilor Sigma Mobility Engineering, plus aroganţa şi sarcasmul primarului. Colegii noştri au punctat atunci ferm că cetăţenii Aradului nu necesită o altă pistă de biciclete nefuncţională, construită pe baza unui proiect, elaborat cu aceeaşi neseriozitate şi realizată la parametrii de calitate îndoielnici pe care îi cunoaştem cu toţii”, a declarat Florin Tripa. Consilierul sociat-democrat spune că, din păcate accidentul de ieri a demonstrat ce pericol imens pentru comunitate reprezintă acest exerciţiu de imagine, deghizat în lucrare finită, care a început să producă victime. „Cerem încă o dată public autorităţilor competente o evaluare obiectivă a calităţii lucrării şi a gradului de securitate al pistelor de biciclete şi bineînţeles tragerea la răspundere a celor care s-au jucat şi se joacă cu vieţile arădenilor”, a declarat Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.
Sorin Trocan

Comentarii

comentarii