Acasă Actualitate Din nou scandal la liceul blestemat – „Vlad Ţepeş”

Din nou scandal la liceul blestemat – „Vlad Ţepeş”

936
DISTRIBUIȚI

Director de liceu dat în judecată pentru hărţuire, la Timişoara
Problemele la cel mai mediatizat liceu timişorean, de la începutul anului şcolar, nu s-au terminat. La Liceul Teoretic „Vlad Ţepeş” din Timişoara, şcoala a început cu o săptămână de grevă generală, după schimbarea cu iz politic a directorului liceului, Tiberiu Ciobanu. Atmosfera a fost tensionată şi dascălii şi părinţii s-au opus aducerii unui nou director. Inspectoratul şcolar a luat o decizie riscantă şi a adus-o ca directoare pe Lia Istin. Mutarea a fost făcută împotriva majorităţii. Tocmai când apele păreau să se calmeze, noua directoare este ameninţată cu un proces, de către mămica unei fetiţe de clasa a VIII-a. Marinela Rotaru, una dintre cele mai mari susţinătoare ale fostului director, Tiberiu Ciobanu, susţine că directoarea i-a hărţuit fiica o zi întreagă.

„Directoarea a stat ca o ciocănitoare pe capul ei”

Alexandra Rotaru, elevă în clasa a VIII-a a liceului „Vlad Ţepeş” din Timişoara, s-a întors la şcoală abia luni. Şase săptămâni a fost bolnavă şi a stat acasă. A fost internată, însă, şi la neurologie infantilă. Mama sa, Marinela Rotaru, spune că toate acestea i s-au tras fiicei sale după ce a fost bătută de un coleg de la Liceul J.L. Calderon, anul trecut. În urma incidentului, timişoreanca şi-a mutat fata la „Vlad Ţepeş”. Femeia spune că după ce directorul Ciobanu a fost schimbat din funcţie, totul s-a dus pe râpă la şcoală şi o ameninţă pe directoarea liceului, Lia Istin, cu un proces pentru hărţuire. „Fetiţa a făcut gimnastică medicală şi în august, luni a fost prima zi când fetiţa mea a mers la şcoală şi în fiecare pauză aproape, directoarea a stat ca o ciocănitoare pe capul ei. Directoarea o supune la interogatoriu faţă de colegi, a întrebat-o ce relaţii sunt între ea şi tatăl ei şi între mine şi tătăl fetei. N-a pronunţat cuvântul intime, dar se înţelegea. Copilul este timorat şi nu mai vrea să meargă la şcoală”, ne-a spus Marinela Rotaru, mămica revoltată.

Vrea capul directoarei

Timişoreanca nu vrea bani de la directoarea Lia Istin, ci vrea ca aceasta să fie schimbată din funcţia de director. Marinela Rotaru spune că directoarea a mers prea departe. „Directoarea a intrat şi la ora de matematică şi, vreo 10-15 minute, mi-a interogat copilul. Mâine (n.r. – miercuri) o voi da în judecată pe directoare, pentru hărţuirea copilului. Nu vreau bani de la ea, vreau schimbarea ei din funcţia de director. Vreau un director competent, copilul meu să poată să meargă cu plăcere la şcoală. Îmi e teamă ca nu cumva, din cauza hărţuirii din partea directoarei, fetiţei mele să i se agraveze problemele neurologice”, ne-a mai spus Marinela Rotaru.

Lia Istin: „Nimic nu este adevărat”

Directorea Lia Istin nu a vrut, iniţial, să vorbească despre acest caz. Ea susţine că mediatizarea reclamaţiei Marinelei Rotaru face rău, în primul rând fetiţei sale. „Nu îmi fac probleme că mă va da în judecată. Ea vrea să dea şi alţi profesori în judecată. Nimic nu este adevărat, este tot ceea ce vă pot spune. Am stat de două ori de vorbă cu doamna Rotaru şi a treia oară nu am mai vrut. Lucrurile sunt foarte sensibile în acest caz. Eu zic că nu este bine pentru copil”, ne-a declarat Lia Istin, directoarea Liceului Teoretic „Vlad Ţepeş” din Timişoara. Marinela Rotaru, femeia care susţine că o va da în judecată pe Lia Istin, a ameninţat, în timpul scandalului de la Liceul „Vlad Ţepeş”, că intră în greva foamei.

Comentarii

comentarii