Acasă Actualitate Din peste 99.000 de teste de salivă, 29.000 nu au fost raportate...

Din peste 99.000 de teste de salivă, 29.000 nu au fost raportate la ISJ Timiș de către părinți

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș atenționează că pentru testarea de la începutul acestei săptămâni, au fost oferite unităților de învățământ din Timiș peste 99.000 de teste de salivă pentru depistarea coronavirusului SARS-COV2 în rândul elevilor.

Dintre acestea, școlile au primit de la părinți confirmarea pentru 70.000, dar a rămas diferența de 29.000 de teste neconfirmate. Părinții nu au trimis către școli rezultatul testului.

Conform ISJ Timiș, sunt trei tipuri de raportări: 1. Dacă elevul este pozitiv, părintele trebuie să transmită testul unității de învățământ. 2. Prin completarea unei adeverințe, precum că elevul este negativ. 3. Părintele trebuie să trimită o poză făcută cu telefonul cu rezultatul de pe acel dispozitiv.

Mai rămâne varianta părinților care nu au aplicat deloc testul.

Prof. Marin Popescu, șesul ISJ Timiș, a spus că și pentru cadrele didactice și pentru ceilalți angajați pot fi aplicate testate de salivă, dar decizia aparține unităților școlare, fiindcă teste există. Testarea este și pentru elevi și pentru angajații școlilor. Sunt unități de învățământ care au solicitat acest lucru, dar sunt și care nu au solicitat nimic. Au fost școli care și-au testat cadrele didactice și pe ceilali angajați.

Sunt școli care au un procent de peste 60% dintre profesori vaccinați sau  chiar 100%, mai sunt și angajați care au trecut prin boală. Aceste  unități școlare nu au fost interesate să aplice testele de salivă angajaților.

Comentarii

comentarii