Acasă Administraţie „Din poartă în poartă” – un nou sistem de colectare a deșeurilor...

„Din poartă în poartă” – un nou sistem de colectare a deșeurilor în capitala Caraș Severinului

1390
DISTRIBUIȚI

Pentru reducerea volumului, a cantității deșeurilor supuse depozitării, dar și a creșterii gradului de recuperare a acestora, Primăria Municipiului Reșița, împreună cu operatorul de salubritate S.C. Brantner, a demarat acțiunea de implementare a sistemului de colectare „din poartă în poartă”.

Astfel, vor fi adunate atât deșeurile menajere, cât și cele reciclabile în localitățile aparținătoare municipiului Reșița: Doman, Câlnic, Moniom, Țerova, Secu, Cuptoare.

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor din localitățile menționate a fost finalizată acțiunea de distribuire a sacilor pentru colectarea selectivă, respectiv: albaștri – pentru colectare carton-hârtie, galbeni – pentru colectare plastic – metal și verde – pentru colectarea sticlei, acțiune ce a început în data de 18.06.2020.

Începând cu data de 15 iulie 2020 atât colectarea deșeurilor menajere cât și colectarea deșeurilor reciclabile din gospodăriile situate în localitățile aparținătoare municipiului Reșița se va face din fața casei.

Iată programul: colectarea deșeurilor menajere – o dată pe săptămână în ziua stabilită și adusă la cunoștință locuitorilor astfel: Moniom și Țerova – miercuri (în fiecare săptămână); Secu și Cuptoare – marți (în fiecare săptămână); Câlnic și Doman – vineri (în fiecare săptămână).

Colectarea deșeurilor de PLASTIC – METAL (sacul galben) – ziua de miercuri, o dată la două săptămâni,(prima zi de colectare va fi 15 iulie 2020);  colectarea deșeurilor de CARTON-HÂRTIE (sacul albastru) – ziua de miercuri, o dată la două săptămâni,(prima zi de colectare va fi 22 iulie 2020).

Colectarea deșeurilor de STICLĂ (sacul verde) – ziua de marți a ultimei săptămâni din lună  (prima zi de colectare va fi 28 iulie 2020). În momentul colectării se va aplica sistemul de 1/1, adică la un sac colectat se va distribui alt sac pentru colectare.

”Facem apel la cetățenii municipiului Reșița să respecte prevederile Regulamentului de colectare a deșeurilor în municipiul Reșița, aprobat prin H.C.L. nr. 60 din 18.02.2020, privind aprobarea măsurilor necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reșița, precum și programul comunicat pentru colectarea deșeurilor prin sistemul ,,din poartă în poartă” de la gospodăriile din zona de case a municipiului Reșița”, a transmis Primăria Reșița.

Deșeurile menajere și reciclabile vor fi depozitate corespunzător, evitându-se împrăștierea acestora. În caz contrar vor fi aplicate sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare.

Comentarii

comentarii