Acasă Actualitate Din Timișoara cu prietenie! Patru fotojurnaliști expun la Procar Skoda

Din Timișoara cu prietenie! Patru fotojurnaliști expun la Procar Skoda

DISTRIBUIȚI

Procar Skoda Timișoara se pregătește să sărbătorească trei decenii de activitate, iar marți 28 noiembrie, de la ora 18:00, a fost organizat primul eveniment intitulat “2023 –  Din Timișoara cu prietenie!”.

Este vorba de o expoziție inedită găzduită de showroom-ul din Calea Șagului. Expoziția reunește imagini semnificative surprinse în capitala Banatului de patru fotojurnaliști cu ștate vechi în presă.

Este vorba de Constantin Duma, Virgil Simionescu, Adrian Pâclișan și Sebastian Tătaru. Au fost expuse și imagini ale unor participanți la un concurs deschis pasionaților de fotografie.

Gazda evenimentului a fost Eugen Cocea, director de marketing Procar. El a vorbit despre semnificația expoziției și despre cei patru jurnaliști.

“Evenimentul rezonează perfect cu filozofia noastră “Între prieteni!” reflectă și se adresează comunități în care ne desfășurăm activitatea: orașul Timișoara.

Cum imaginea spune mai multe decât 1.000 de cuvinte, ne-am dori să oferim tuturor prietenilor noștri care ne trec pragul o expoziție care să reflecte cele mai importante evenimente desfășurate în ultimul an în capitala Banatului.

În showroomul  Procar, sunt expuse lucrări de artă fotografică realizate în stil fotoreportaj.

Sunt semnate de patru dintre cei mai buni fotojurnaliști din presa timișoreană care au acceptat propunerea noastră de a le expune la Procar” – este mesajul echipei Procar.

Expoziția include și o secțiune dedicată publicului larg,  un concurs cu premii adresat tuturor celor pasionați de fotografie. Aici sunt incluși cei care au transformat într-o adevărată artă captarea unor imagini memorabile cu telefonul mobil.

Concurs a fost promovat pe paginile Procar de social-media. Acest concurs are câștigătorii săi desemnați de un juriu format din reprezentanți Procar și cei patru foto fotoreporteri profesioniști timișoreni. Lucrările câștigătoare sunt de asemenea expuse în showroom-ul Procar.

Constantin Duma este unul dintre fotografii Revoluției Române din Decembrie 1989 de la Timișoara. S-a născut în octombrie 1955 în localitatea Viișoara din județul Bihor. În 2019 a devenit licențiat al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Prima fotografie publicată i-a apărut în 2 noiembrie 1972, în ziarul orădean Crișana, jurnal la care a fost responsabil cu corespondențele din Marghita.

În prezent este fotoreporter la agenția națională de presă AGERPRES.

Adrian Pâclișan este licențiat în antropologie și unul dintre fotografii profesioniști consacrați, profesia pe care o practică de 26 de ani.

A lucrat ca fotoreport pentru ziare și agenții importante din România(Evenimentul Zilei, Mediafax) și din străinătate. A avut colaborări cu toate marele agenții de presă internaționale Associated Press, France Press, European Press Agency, etc.

Fotografiile lui au fost publicate în ziare de prestigiu precum New York Times sau Washington Post etc. Adrian acordă o atenție deosebită fotografiei de artă, fiind implicat în mod direct în imaginile Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara.

Nu în ultimul rând este unul din oamenii de imagine ai Guvernului României, unde ocupă funcția de consilier în cadrul Secretariatului General de mai mulți ani.

De asemenea, anul acesta, s-a alăturat ca și consilier echipei de comunicare a Ministerului Culturii.

Virgil Simionescu s-a născut la Timișoara în 1977. Este absolvent al Facultății de Arte. Din 1996, a lucrat la diferite publicații locale și naționale, colaborând cu tipografii și agenții de publicitate.

A început să facă fotografii din vara anului 2008 când și a cumpărat primul aparat foto. Din 2010 s-a hotărât să acorde mai mult timp fotografiei.

A început cu fotografia de presă, dar a organizat și evenimente corporate, fotografie de produs publicitară și evenimente private. A colaborat și colaborează în continuare cu publicații locale, naționale, internaționale, dar și cu agenții de publicitate și firme private din 2014 este colaborator al agenției naționale Inquam Photos.

Sebastian Tătaru s-a născut în 1986 la Timișoara. Este absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității de Vest și are un masterat în multimedia. A lucrat mai mulți ani pentru diferite instituții media pentru care Tion, Actual Vest, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Bănățeanu și agenția de presă NewsIn.

De asemenea, el e fotograf colaborator freelancer al agenției Mediafax, al agenției European Press Photo EPA, al portalelor de știri sportive ProSport, Sportpictures.eu și ocazional al altor agenții. din 2019 este proprietarul firmei Foto Colorată.

Comentarii

comentarii