Acasă Actualitate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş se reorganizează şi...

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş se reorganizează şi reduce posturile

477
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni vor avea pe masă, la următoarea şedinţă de plen, un proiect de hotărâre privind propunerea de reorganizare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. În raportul proiectului de hotărâre sunt trecute propunerile privind reorganizarea direcţiei, în vederea reducerii cheltuielilor şi a respectării standardelor de cost/personal, la nivelul centrelor/complexelor de servicii sociale, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Minus 315,5 posturi

Va avea loc şi reducerea numărului de posturi de asistent maternal profesionist, de la 750 la 700. Şi multe alte modificări, începând chiar cu structura aparatului propriu. Unele funcţii se reduc pur şi simplu, altele se comasează, iar altele se reduc, deşi erau posturi vacante. Multe sarcini sunt redistribuite la alte posturi. Mai precis, se fac reduceri sau comasări la toate compartimentele. De asemenea, vor avea loc şi modificări în structura centrelor şi complexelor atât la asistenţă socială, cât şi la protecţia copilului. Ca urmare a aplicării acestor propuneri, situaţia numărului de posturi, conform raportului proiectului de hotărâre, se prezintă în  felul următor. Totalul numărului de posturri din structura avută este de 2.154, iar numărul total al posturilor din structura propusă este de 1.838,5, ceea ce dă o diferenţă faţă de structura avută de minus 315,5 posturi şi ceea ce duce la un număr de 310,5 posturi vacante.

La asistenţii maternali profesionişti se reduc posturile vacante

Rodica Negrea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş spune că un număr de centre îşi vor mări capacitatea iar oamenii care vor au posibilitatea să lucreze în altă parte dacă vor dori acest lucru. Cât despre reducerea posturilor la asistenţii maternali, este vorba despre o reducere a posturilor vacante. Direcţia are 660 de angajaţi pe aceste posturi, numărul posturilor reducându-se de la 750 la 700, neafectând nici un angajat pe aceste posturi, ba, mai mult, s-a lăsat şi o marjă de posturi, de la 660 la 700. “A apărut un act normativ care stabileşte un standard de post şi stabileşte şi raportul între beneficiari şi numărul de angajaţi. Se face o dimensionare judicioasă a angajaţilor. Acest raport diferă în funcţe de tipul de serviciu. O serie de centre se comasează şi îşi măresc capacitatea, un singur centru se desfiinţează. Este o reorganizare pe criterii de cost şi de managemnet”, spune Rodica Negrea.

Comentarii

comentarii