Acasă Eveniment Directorii liceelor din Timişoara au ajuns la mâna subalternilor

Directorii liceelor din Timişoara au ajuns la mâna subalternilor

DISTRIBUIȚI

Au trecut de mult vremurile în care directorii de şcoli şi licee aveau autoritate maximă asupra propriilor angajaţi. Din momentul în care Guvernul Boc a blocat posturile în sistemul de învăţământ şi a scăzut salariile bugetarilor, lucrurile au luat o altă întorsătură. Acum, în multe cazuri, muncitorii, femeile de serviciu şi profesorii ameninţă cu demisia dacă vreun director de liceu îşi permite să-i pună la treabă. Un exemplu concludent este Liceul Azur din Timişoara, acolo unde noul director spune că se cam chinuie să îşi pună subalternii la treabă. Muncitorii Liceului Azur nu mai vor să lucreze

Cornel Nicolicioiu, directorul Liceului Azur, spune că unul dintre angajaţi l-a ameninţat cu demisia după ce acesta l-a pus să taie iarba din curtea liceului pe care îl conduce. „Eu sunt director la acest liceu din decembrie 2010. În momentul în care am venit aici eram înconjurat de bălării. Atunci l-am rugat pe unul dintre angajaţi să taie iarba. El mi-a replicat că îşi va da demisia dacă îl pun la lucru, pentru că are un salariu de doar 500 de lei. Este foarte greu. Liceul nostru are trei femei de serviciu, din care două sunt cardiace şi nu prea se omoară cu munca. Am fost chiar şi avertizat să nu mă leg de angajaţi, pentru că posturile sunt blocate, iar dacă aceştia îşi dau demisia rămânem descoperiţi şi nu mai putem face angajări”, spune directorul Liceului Azur.

Liceul Auto nu are nicio femeie de serviciu angajată

Cristina Purdea, director adjunct al Liceului Auto Timişoara, spune că la unitatea de învăţământ pe care o conduce nu există, teoretic, nicio femeie de serviciu. „Am avut angajate trei femei de serviciu. Una dintre ele a ieşit la pensie, iar două şi-au dat demisia din cauza salariului mic pe care îl aveau. În acest moment avem o femeie care lucrează pe alt post, dar face şi curăţenie. Este greu să ne desfăşurăm activitatea în aceste condiţii, pentru că avem peste 30 de clase în care trebuie făcută curăţenie”, spune Cristina Purdea.

Deficit de personal de 50 la sută la Liceul Loga din Timişoara

Liceul C. D. Loga din Timişoara stă puţin mai bine la capitolul personal auxiliar. Tihomir Milin, directorul acestei unităţi de învăţământ, spune că la Loga sunt angajate cinci femei de serviciu, însă potrivit organigramei ar trebui să fie angajate 10 femei de serviciu. ”Încercăm să ne descurcăm cu personalul pe care îl avem, nu avem ce face. Posturile sunt blocate şi nu putem face noi angajări. Avem cinci femei de serviciu, însă numărul acestora ar trebui să fie dublu pentru a ne desfăşura actvitatea în condiţii normale” , spune Tihomir Milin. Astfel de situaţii pot fi întâlnite la mai toate liceele din Timişoara. Directorii acestor unităţi şcolare se plâng că o femeie de serviciu trebuie să facă curat în 30 de clase de curs, iar un tâmplar trebuie să repare, zilnic, zeci de bănci. În astfel de condiţii este foarte greu să îţi poţi desfăşura activitatea. Momentan, unica rezolvare a acestor probleme ar fi ca liceele să externalizeze aceste servicii, însă pentru acest lucru este nevoie de fonduri proprii, fonduri pe care liceele din Timişoara nu le au.
 

Comentarii

comentarii