Acasă Economic În timp ce arădenii îl acuză de neprofesionalism, directorul Aeroportului Timișoara cerșește...

În timp ce arădenii îl acuză de neprofesionalism, directorul Aeroportului Timișoara cerșește sprijinul parlamentarilor

539
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad : ”Sămărtinean a aterizat pe această funcţie din alte motive decât cele profesionale”

Directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Cornel Sămărtinean, nu renunță la ideea sa de a prelua Aeroportul din Arad. Deși criticat, atât din Timișoara, dar mai ales din Arad, Sămărtinean continuă să susțină ideea sa, ce este pe cale să devină fixație. După ce a aruncat pe piață, fără a se consulta cu nimeni (cel puțin fără ca nimeni să recunoască vre-o consultare), planul de a înființa Compania Aeroportuară Banat, prin preluarea falimentarului Aeroport din Arad, Sămărtinean a încercat, la sfârșitul săptămânii trecute, să ceară sprijinul parlamentatilor din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

La întrevederea convocată vineri, 25 martie, la Aeroportul Timișoara, nu au participat decât ministrul Agriculturii, deputatul PDL Valeriu Tabără, senatorul PDL Gheorghe David, deputaţii PDL Ştefan Drăgulescu, Marius Dugulescu, Alin Popoviciu, deputatul PSD Dorel Covaci şi deputatul UBBR, Niculae Mircovici. După ce s-a lăudat cu rezultatele sale, directorul Aeroportului Timișoara a încercat să obțină sprijin pentru ideea sa de unificare a celor două aeroporturi din Regiunea de Vest. Cum prezența a fost cam subțire și predominată de cei de culoare portocalie, care oricum fac ce le spune partidul, Sămărtinean a promis că va continua astfel de convocări, până când va ajunge la o masă critică de parlamentari. „Este foarte important ca parlamentarii din această zonă să cunoască realităţile Aeroportului din Timisoara, să ştie care sunt obiectivele noastre şi care este viziunea pe care o avem pentru dezvoltarea acestui nod aerian”, a declarat Sămărtinean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad : ”Sămărtinean a aterizat pe această funcţie din alte motive decât cele profesionale”

Dacă ar fi, însă, să ne luăm după reacțiile care au urmat anunțul de preluare a Aeroportului Arad, directorul Sămărtinean vrea sprijinul parlamentarilor din vestul ţării, pentru că anunţul a iscat doar reacţii adverse din partea autorităţilor din judeţul vecin. Printre cei care au reacţionat vehement s-a numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (tot PDL), care a afirmat, în urmă cu câteva zile, că directorul Aeroportului Timişoara este un simplu funcţionar, care „a aterizat pe această funcţie din alte motive decât cele profesionale”. „În anul 2009, Consiliul Judeţean Arad (CJA) a propus crearea Companiei Aeroportuare Banat, prin unificarea celor două aeroporturi din vestul ţării. În acea perioadă, reprezentanţii Aeroportului Timisoara s-au opus. Suntem deschişi realizării în continuare a unei asociaţii, benefică ambelor judeţe. Cât despre declaraţia directorului Aeroportului din Timişoara, un simplu funcţionar, o considerăm inoportună, lipsită de profesionalism, ceea ce ne facem să credem că a aterizat pe această funcţie din alte motive decât cele profesioale”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, citat de presa din Arad. La rândul lui, Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad, a declarat: „Dorim să-i amintim directorului Aeroportului Timisoara că, în urma studiului de fezabilitate, nicidecum în urma gândirii domniei sale, vor rezulta condiţiile fuziunii celor două aeroporturi”, spune Bălăcel. ”Dacă tot vorbim despre gândirea directorului Cornel Sămărtinean, trebuie să amintim faptul că prin ‘noua politică comercială’ aplicată de aeroportul din Timişoara în favoarea unei anumite companii aeriene, finanţarea în valoare de 250 de milioane de euro, sumă destinată modernizării infrastructurii aeroporturilor din România din fonduri europene, a fost blocată de către Comisia Europeană, până la finalizarea investigaţiilor’”, a mai precizat Dan Bălăcel.

 

 

Comentarii

comentarii