Acasă Actualitate Directorul Poliției Locale Timișoara, ales de șeful Stării civile, arhitectul-șef și directorul...

Directorul Poliției Locale Timișoara, ales de șeful Stării civile, arhitectul-șef și directorul Urbanismului

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 12 ianuarie, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunțau concursul pentru un nou director executiv la Poliția Locală Timișoara. Componența celor două comisii – cea de concurs și cea de contestații – a fost stabilită prin dispoziție de primar pe 11 ianuarie.

În cazul primei comisii, cea „de concurs”, președinte este Radu Bogdan Sperneac, directorul executiv de la Direcția de Evidență a Persoanelor – Stare Civilă. Membri mai sunt Gabriel Almăjan (arhitectul-șef), Magdalena Nicoară (Urbanism – după vechea organigramă/ Autorizare și Control – după cea nouă, încă suspendată), Monica Pfeifer (Management Intern) și Călin Fiat (reprezentant ANFP), iar secretar va fi Agata Jivkov.

În cazul comisie de soluționare a contestațiilor, președinte este Caius Șuli, actualul secretar general. Din comisie mai face parte și fostul secretar general, Simona Drăgoi, Mihai Boncea (directorul de la Patrimoniu), Claudiu Andraș (Resurse Umane) și Cristian Mircea Florescu (reprezentant ANFP). Aceeași Agata Jivkov ar fi secretar și în această comisie.

La rândul lor, invocând anumite prevederi legale, reprezentanții sindicatului cer înlocuirea a câte unui membru din comisia de concurs și comisia de contestații cu o persoană desemnată de sindicat. Președintele organizației, Tiberiu Negrei, și-a anunțat colegii că așteaptă propuneri până joi, 20 ianuarie.

„Vă comunicăm că potrivit art. 27 alin. 3 din HG nr. 611/2008, «membrul comisiei de concurs sau al comisiei  de soluționare a contestațiilor desemnat potrivit alin 1 (de subscrisul sindicat) îl va înlocui pe unul dintre reprezentanții autorității ori instituției publice în al cărei stat de funcții se află funcția publică vacantă pentru care se organizează concursul». Prin urmare, Sindicatul Liber al Salariaților din PMT și din Serviciile Publice aflate în subordinea CLMT reiterează intenția să desemneze câte un membru în comisia de concurs și în comisia de soluționare a contestațiilor”, anunță Negrei.

În ceea ce privește concursul în sine, înscrierile se pot face până pe 31 ianuarie. Probele de limbi străine și competențe digitale vor fi organizate pe 10 februarie, iar proba scrisă, cea mai importantă de fapt, va avea loc pe 14 februarie, de la ora 10.

Comentarii

comentarii