Acasă Actualitate Directorul școlii din Dubrăvița, înlocuit peste noapte. Horia Bugarin, primarul comunei: „În...

Directorul școlii din Dubrăvița, înlocuit peste noapte. Horia Bugarin, primarul comunei: „În scurta perioadă de la investire, colaborarea mea cu directorul Adrian Nicola a fost bună”

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis, miercuri, 6 decembrie, să schimbe directorul școlii din Dumbrăvița, Adrian Nicola – profesor de religie și preot –, acțiune ce a generat reacții imediate din partea profesorilor și părinților. Aceștia au contestat decizia, fiind făcută și o mică întâlnire la sediul școlii, unde a fost prezent și primarul comunei, Horia Bugarin. Până joi, s-a deschis o petiție și s-au strâns semnături, iar edilul a organizat o întâlnire la primărie, unde au fost prezentați inspectorul general Marin Popescu, reprezentantul părinților, Elena Neamțu, și directorul adjunct, Ildiko Denes.

Cei de la USR PLUS, partid din care face parte și primarul, cer organizarea unui concurs transparent, „nu o numire în funcție făcută peste noapte”. Horia Bugarin, la rândul său, spune că a colaborat bine cu directorul demis, Adrian Nicola, iar o schimbare neanunțată ar putea chiar ridica și alte probleme, pe lângă cele generate de pandemia de COVID-19.

„O decizie luată în acest moment, de schimbare a directorului pentru următoarele 5 luni, perturbă procesul de învățământ într-un mod greu de gestionat și ar crea probleme în plus, pe lângă cele existente deja, create de pandemie. În scurta perioadă de la investire, colaborarea mea cu directorul Adrian Nicola a fost bună, cu rezultate imediate: crearea unui proiect cu fonduri europene și realizarea planului de învățământ.

Important pentru toată lumea, atât copii, părinți, cadre didactice și administrație, este ca în comună să existe un act educațional de calitate, cu rezultate școlare bune și foarte bune. Traversăm un an dificil, cu multe provocări, emoții, stres atât pentru copii, părinți, profesori și administrație. Să încheiem acest an școlar dificil cu bine, pentru copii!

Inspectorul școlar general Marin Popescu a decis că solicitarea mea se va analiza la nivelul inspectoratului școlar, va fi convocat consiliul de administrație și decizia ne va fi comunicată în cel mai scurt timp”, spune primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin

Conform impactpress.ro, unii îl acuză inclusiv pe edil că ar fi avut un cuvânt de spus în schimbarea directorului. Cum în locul lui Nicola ar urma să ajungă directoare Oana Ștefan, directoare adjunctă tocmai la școala din Tormac, alte voci spun că ar fi vorba despre alte interese. „Una dintre explicații ar fi susținerea de care beneficiază din partea Patriciei Elida Pisano, directoarea Casei Corpului Didactic Timiș, care ar avea o frumoasa relație de prietenie cu inspectorul școlar general Marin Popescu”, notează impactpress.ro.

„Vă rugăm să opriți această nedreptate! Încă se poate, încă este timp. Nu îi permiteți unui dascăl, ce vremelnic ocupă funcția de conducere, să se folosească de prerogativele acesteia, sa ne aducă în școală, în plina pandemiei, un om din afara ei, un titular în alta unitate, un om pe care nu-l cunoaștem si nu ne cunoaște”, se arată în petiția înaintată de părinți, conform sursei citate.

Comentarii

comentarii