Acasă Actualitate Diseară, Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge la Arad, apoi la Timișoara....

Diseară, Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge la Arad, apoi la Timișoara. IPSS Ioan: “La miezul nopții, o vom oferi credincioșilor prezenți la catedrală”

DISTRIBUIȚI

Lumina sfântă de la mormântul lui Isus de la Ierusalim va ajunge, sâmbătă, 23 aprilie, de la București, pe aeroportul din Arad, după ora 20,00, iar de acolo, la Catedrala Mitropolitană din centrul Timișoarei, pentru ca la ora 00.00, să fie oferită credincioșilor prezenți, la Sfânta Liturghie de Înviere 2022.

 
ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, a explicat că o delagație de preoți de la mitropolie va fi prezentă pe aeroportul din Arad. De asemenea, vor veni și de la Episcopia Caransebeș.
 
Anul acesta, autoritățile județene din Arad au plătit avionul. De aceea mitropolia nu a mai comandat alt avion, fiindcă de câte ori a fost adusă pe aeroportul de la Timișoara, Sfânta Lumină le-a fost oferită și episcopiilor din Arad și din Caraș Severin.
 
“Cred că pe la ora 20.30 – 21.00 delegația va ajunge, la Timișoara cu  Sfânta Lumină venită de la Sfântul Mormânt de la Ierusalim. O vom da și fraților noștri români ortodocși de la Episcopia Română din Vârșeț Serbia, dar și preoților de la Episcopia Sârbă, fiindcă există o înțelegere bună între acestea. 
 
Vom fi un centru de Lumină Sfântă de Paște 2022. Lumina va fi adusă la Catedrala Mitropolitană din Timișoara și va fi oferită preoților prezenți de la toate parohiile și protopopiatele.
 
Nădăjduim să ajungă cât mai repede, înainte de miezul nopții, la toți.
 
La ora 11.30, începe pregătirea Slujbei de Înviere, iar la ora 00.00, vor trage clopotele la Catedrala Mitropolitană Timișoara, ca și la celelalte parohii de pe întinsul Mitropoliei Banatului.
 
Atunci vom împărți lumina credincioșilor prezenți. Nădăjduim ca Sfânta Lumină de la Ierusalim să ajungă la credincioșii și de la ultimul cătun din Banat”, a declarat IPS Ioan.
 
Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt  se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.
 
Potrivit credinței ortodoxe, aprinderea luminii sfinte este un miracol divin, care se întâmplă în fiecare an în Sâmbăta Mare.

Comentarii

comentarii