Acasă Actualitate Disperarea continuă în “blocul morţii” din Timişoara. Oamenii nu se pot întoarece...

Disperarea continuă în “blocul morţii” din Timişoara. Oamenii nu se pot întoarece acasă după ce 15 firme au refuzat să facă igienizare, pentru a nu-şi expune angajaţii

612
DISTRIBUIȚI

Locatarii din blocul în care trei oameni au murit după deratizare speră să îşi petreacă noaptea acasă. Deşi locuinţele au fost decontaminate, mai trebuie totuşi ca imobilul să fie igienizat. 15 firme au refuzat astăzi misiunea. Între timp, o echipă Observator a descoperit cât de uşor se pot cumpăra încă produse periculoase pentru deratizare, care ar trebui vândute doar firmelor autorizate.

La exact o săptămână de când s-a făcut deratizarea care a ucis doi copii şi o tânără mamă, zeci de oameni sunt ţinuţi la uşile propriilor case. Administratorul se plânge că nicio firmă nu îşi asumă igienizarea “blocului morţii”: “Când o să vină firma de igienizare? Când o să vrea să vină. Găsiţi-ne dumneavoastră o firmă de igienizare. Nu aţi găsit? Nimeni nu a vrut să vină. 15 firme”. 

Oamenii vor să se întoarcă mai repede în casele lor, însă nu au posibilitatea până când nu se efectuează igienizarea.

Un răspuns a venit în cele din urmă în această seară de la o firmă de igienizare din Caransebeş, care a acceptat să igienizeze clădirea.

Factura o va plăti administraţia. Nu acelaşi lucru se întâmplă în blocul vecin, în care oamenii au fost evacuaţi în ultimele zile de două ori.

Paul Novac, locatar în blocul evacuat de două ori: ”Tot din buzunarul nostru facem igienizarea, nu ni s-au oferit bani sau ceva. Ne temem, după ceea ce s-a întâmplat. Oricum, avem în plan să ne mutăm”.

Deşi Ministerul Sănătăţii a semnat ieri cu ANSVSA un protocol prin care se angajează să controleze împreună firmele de deratizare şi chiar dacă şi separat ambele instituţii au protocoale de control, când vine vorba de verificările propriu-zise, cele două autorităţi aruncă responsabilitatea de la una la cealaltă.

Cele două instituţii nu au putut preciza nici câte controale au făcut în ultimii doi ani, nici cu ce rezultate.  

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii