Acasă Actualitate Dispute „pe cifre”, pe Facebook, între Fritz și Robu, pe tema Horticultura

Dispute „pe cifre”, pe Facebook, între Fritz și Robu, pe tema Horticultura

DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu contenește în a-l pune la punct pe Dominic Fritz. Dacă săptămână trecută fostul primar a contraatacat după ce s-a simțit atacat pe subiectul datoriilor lăsate moștenire noii administrații, luni acesta ține să îi dea replică „omnihuiduitului” succesor al său și în legătură cu bilanțurile societăților din subordinea consiliului local. Din nou, Robu apelează la Facebook pentru a-și susține punctul de vedere.

În weekend, actualul primar povestea de veniturile societății Horticultura, care au crescut cu două milioane de lei în primele șase luni, comparativ cu anul anterior. Per total, pierderile ar fi cu un milion de lei mai mici față de anul trecut. În replică, după ce a consultat datele Ministerului Finanțelor, Robu cere „cifre, nu povești”. O diferență ar fi că fostul primar compară anul 2020 cu anul 2021.

Adunând cifrele de la SDM, Horticultura și STPT, Robu concluzionează că, de fapt, Fritz a „sărăcit cele trei companii ale Primăriei cu 6.42 milioane lei (în 2021, comparativ cu 2020 – n.r.)”. Pentru alte două societăți municipale – Piețe SA și Aquatim – Robu nu a mai precizat cifrele, dar le-a lăudat șefii. Acestea ar fi mai deosebite pentru că „cele două își obțin veniturile exclusiv din relația cu clienții oarecare”.

Ce-i drept, din aceleași date de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, aflăm că cele două societăți au un bilanț vizibil mai bun în noua administrație. Profitul Aquatim a crescut, între 2020 și 2021, de la 8,7 la 10,6 milioane de lei. În cazul Piețe SA, dacă în 2020 se înregistrase o pierdere de 2,9 milioane de lei, în 2021 a existat un profit de puțin peste 140.000 de lei.

Iată, totuși, ce au scris Fritz și Robu. Începem cu actualul primar:

„În primele șase luni ale acestui an, Horticultura Timisoara a înregistrat venituri cu aproape 2 milioane de lei mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Pierderile au scăzut drastic cu peste un milion de lei, raportat la aceeași perioadă. Sunt primele rezultate concrete ale schimbării de management pentru care am dus o luptă dură, inclusiv în instanță.

Ceea ce am auzit ani de zile că nu se poate, acum vedem că se poate: însănătoșirea economică a societății, o viziune spre biodiversitate și spații verzi cu valoare ecologică, deschiderea către colaborări cu specialiști și cu tinerii studenți de la Facultatea de Horticultură, rentabilizarea rețelei de florării sau creșterea producției proprii de flori și plante. Horticultura a depus primul proiect din istoria societății, pentru atragerea de fonduri nerambursabile. Mai e până când Horticultura va fi bine, dar semnele din ultimele luni sunt încurajatoare și mă fac încrezător că suntem pe drumul cel bun. Facem Timișoara bine”.

Iată și replica „fostului”:

„PINOCCHIO OMNIHUIDUITUL

A IEȘIT DIN NOU LA RAMPĂ!

ASTA ÎN LOC SĂ TACĂ, RUȘINAT!

Eu vă invit să operăm cu cifre, nu cu vorbe goale, ca Pinocchio Omnihuiduitul, stimați timișoreni! Și iată cifrele:

SDM, cu Robu Primar, a avut pe 2020 Pofit 5.70 milioane lei

SDM, cu Fritz Primar, a avut pe 2021 Pofit doar 3.38 milioane lei, deci cu 2.31 milioane lei mai puțin

Horticultura, cu Robu Primar, a avut pe 2020 Pofit 1.28 milioane lei

Horticultura, cu Fritz Primar, a avut pe 2021 Pierdere 1.07 milioane lei, deci a scăzut cu 2.35 milioane lei

STPT, cu Robu Primar, a avut pe 2020 Pofit 89.8 mii lei

STPT, cu Fritz Primar, a avut pe 2021 Pierdere 1.67 milioane lei, deci a scăzut cu 1.76 milioane lei

Bravo, d-le Fritz! Ești foarte tare! Într-un singur an, ai sărăcit cele trei companii ale Primăriei cu 6.42 milioane lei!

Sunt CIFRE, stimați timișoreni, NU VORBE!

La capitolul VORBE, Pinocchio Omnihuiduitul e tare, cu vorbe a ajuns Primar! CIFRELE arată, însă, că acest individ ne face praf orașul!

P.S.

Mai sus, nu apare și Colterm, unde dezastrul este total, inimaginabil, stimați timișoreni și nu apare pt că cifrele ne sunt ascunse. Pt toate celelalte societăți, le găsim pe pagina Ministerului Finanțelor Publice, unde, conform legii, ar trebui să fie, începând cu 1 iunie 2022 și cele de la Colterm!

Un cuvânt de laudă e potrivit pt dl Liviu Cocean, care face treabă foarte bună ca Director General la SC Piețe SA. Dar această societate, ca și Aquatim, nu are treabă cu Primăria! Cele două își obțin veniturile exclusiv din relația cu clienții oarecari, cetățeni și firme, nu de la Primărie!”.

Comentarii

comentarii