Acasă Actualitate DJ celebru din Timișoara, cercetat de procurorii europeni în dosarul megafraudei cu...

DJ celebru din Timișoara, cercetat de procurorii europeni în dosarul megafraudei cu fonduri europene

DISTRIBUIȚI

Un celebru DJ din Timișoara se află printre oamenii de afaceri și funcționarii reținuți sau cercetați în dosarul megafraudei cu fonduri europene, instrument de procurorii Parchetului UE. Artistul e cunoscut pentru colaborările sa cu Celia, dar și pentru apariția la Untold.

Celebrul DJ timișorean Victor Stan este acuzat că, împreună cu Emilia Szekely, ar fi folosit documente cu date false sau inexacte pentru a obține finanțări nerambursabile de peste un milion de lei pentru achiziția de echipamentet.

Emilia Szekely, fostă angajată la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație (OTIMMC) Timișoara, a mai avut o condamnare la un an de închisoare pentru fals intelectual, ulterior alegându-se doar cu un avertisment. Din 2018, Szekely s-a transferat la Primăria Timișoara.

Stan, la fel ca alți 8 suspecți, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel București.

În urma audierilor de la Tribunalul București, judecătorii au decis arestarea preventivă pentru Gabriela Lingurar, Roxana Bohoni și arest la domiciliu pentru Daniel Lingurar, având probleme de sănătate.

Victor Stan a devenit cunoscut datorită unei piese lansate împreună cu Celia, “Better Days”, dar și a aparițiilor la evenimente precum Unltold și Flight Festival.

Procurorii au mai făcut percheziții și la Agenția pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest și la Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE) Timișoara. Astfel, ancheta Parchetului European a stabilit că liderii grupului infracțional organizat, folosindu-se și de o firmă de consultanță pe care o controlau prin interpuși, au folosit și prezentat documente false, cu date inexacte și incomplete aferente proiectelor depuse de 28 de societăți comerciale la nivelul AIMMAIPE Timișoara, proiecte pe baza cărora au obținute finanțări.

Prejudiciul creeat de această rețea se ridică la 5.289.648,72 de lei doar din fondurile naționale obținute cu documente false.

Perchezițiile făcute astăzi de Parchetul European s-au derulat cu sprijinul BCCO Timișoara, loc unde au loc și audierile și aducerea la cunoștință a calității de suspect/inculpat a celor vizați de anchetă.

În urma celor peste 160 de percheziții efectuate marți, procurorul EPPO a dispus reținerea pe 24 de ore a nu mai puțin de 12 persoane. Investigațiile au durat luni de zile, perioadă în care cei implicați au fost interceptați, liderii grupării fiind înregistrați când plănuiau cum să acționeze.

De asemenea, au fost infiltrați investigatori în rândul grupării. Dosarul are peste 70 de volume.

SUrsa: realitatea.net

Comentarii

comentarii