Acasă Actualitate DN 75 blocat, copaci şi stâlpi de electricitate căzuţi şi sute de...

DN 75 blocat, copaci şi stâlpi de electricitate căzuţi şi sute de familii fără curent electric în urma ninsorilor

DISTRIBUIȚI

Mai multe zone din judeţul Bihor au fost afectate de ninsori, un drum naţional fiind blocat în urma unei avalanşe, iar în patru localităţi sute de familii fiind afectate din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Potrivit datelor ISU Bihor, vineri o avalanşă a blocat pe ambele sensuri DN 75 Arieşeni-Vârtop, la kilometrul 23. Timp de două ore, drumul a fost blocat pe ambele sensuri autorităţile intervenind cu două utilaje pentru îndepărtarea zăpezii. Sâmbătă, pe acest tronson se circulă pe ambele sensuri în condiţii de iarnă.

„În continuare sunt condiţii favorabile pentru producerea de avalanşe”; transmit autorităţile bihorene.

Totodată, în comuna Dobreşti, satul Luncasprie au căzut doi copaci şi doi stâlpi de curent, eveniment în urma căruia localitatea a rămas fără alimentare cu energie electrică.

Alte trei localităţi au fost afectate de avariile produse pe reţeaua de alimentare cu energie. În total, la nivelul judeţului Bihor 320 gospodării au rămas fără alimentare cu energie electrică.

CNADNR a anunţat redeschiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 1H (km 6+000 – km 26+00) între localităţile Peştiş şi Şinteu, precum şi pe DN 75 (km 10+00 – km 29+00) între localităţile Nucet şi Arieşeni, din judeţul Bihor.

Comentarii

comentarii