Acasă Actualitate DNA s-a întors la Primăria Timișoara. Se verifică angajările din perioada Robu

DNA s-a întors la Primăria Timișoara. Se verifică angajările din perioada Robu

DISTRIBUIȚI

procurorii dna din nou la primaria timisoara se ridica documente in dosarul caselor vandute ilegalProcurorii și polițiștii de la DNA Timișoara s-au întors, marți, la sediul Primăriei Timișoara, pentru o nouă deschidere. Cercetările au loc tot în dosarul în care este cercetat Florin Răvășilă, fost consilier al primarului Robu și fost director la Direcția Patrimoniu I Est din Primăria Timișoara.

Răvăşilă este cercetat într-un dosar de dare şi luare de mită, după ce ar fi primit de la o firmă de întreţinere a cimitirelor suma de 40.000 de euro.

Anchetatorii ridică dosare ale unor concursuri de angajare făcute în perioada administrației condusă de Nicolae Robu, după ce au constatat că, la verificarea angajării lui Răvășilă, mai multe lucrări au un scris identic, deși era vorba de candidați diferiți.

Primarul Dominic Fritz a anunțat în luna septembrie 2021 că a sesizat DNA după ce a verificat cu atenție documentele de concurs și a găsit diferențe de caligrafie semnificative între lucrările aceleași persoane, care participase la două concursuri.

Astfel, în cazul a cel puţin şase actuali şi foşti funcţionari din Primăria Timişoara, care au susţinut concursuri în anii 2018 şi 2019, au fost descoperite probe scrise de aceeaşi persoană, un fost funcţionar din Serviciul de Resurse Umane.

În cadrul aceloraşi cercetări au mai fost identificate lucrări olografe semnate de un alt funcţionar, care a susţinut două concursuri pentru posturi diferite în 2018 şi 2019 şi care difereau în mod vizibil în ceea ce priveşte caracterele scrisului, acesta fiind total diferit de la o lucrare la alta.

“La proba scrisă, candidaţii care şi-au aranjat concursul au dat nişte răspunsuri întâmplătoare, dar notarea de către comisie s-a făcut în a doua zi. Destul timp, peste noapte, pentru funcţionarii de la Resurse Umane să scrie o nouă lucrare, cu răspunsurile corecte şi să înlocuiască lucrarea candidatului cu lucrarea comandată şi redactată ulterior”, spunea Fritz.

Comentarii

comentarii