Acasă Eveniment DNA Timișoara îl lasă în libertate pe Florin Roman, arhitectul comunei Giroc,...

DNA Timișoara îl lasă în libertate pe Florin Roman, arhitectul comunei Giroc, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită

DISTRIBUIȚI
Florin Roman, arhitectul-sef al Girocului

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara l-a pus oficial sub acuzare pe ROMAN FLORIN OCTAVIAN, arhitectul comunei Giroc, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 și luare de mită prev. de art.290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea dispozițiilor art. 38 teza I Cod penal.

Acuzația de luare de mită vizează încasarea unei șpăgi uriașe de 50.000 de euro de către funcționarul public ROMAN FLORIN pentru ca aceasta să își încalce atribuțiile de serviciu în cadrul Primăriei Giroc. Foarte probabil ca acuzațiile să fie extinse și în ceea ce privește infracțiunea de spălare a banilor, deoarece banii încasați sub formă de mită ar fi fost utilizați pentru achiziția de bunuri mobile și imobile.

DNA Timișoara nu a emis niciun comunicat de presă cu privire la punerea sub acuzare a unui funcționar public pentru o mită de nu mai puțin de 50.000 de euro. În toate cazurile similare s-au emis comunicate de presă publicate pe site-ul oficial al DNA (www.pna.ro).

După atribuirea oficială a calității de suspect funcționarului public ROMAN FLORIN acesta a fost lăsat să meargă liniștit la Primăria Giroc să poată să își continue afacerile, fără ca față de acesta să se dispună vreo măsură preventivă. Practic, suspectul a fost lăsat să lucreze în continuare la Primăria Giroc, deși e acuzat oficial că în exercitarea atribuțiilor de serviciu acesta a luat mită și a comis și infracțiunea de abuz în serviciu.

Pare inexplicabil cum polițiști sau reputați medici din Timișoara sunt reținuți și arestați preventiv pentru infracțiuni de o gravitate mult mai mică și vizând sume mult mai mici de bani, în timp ce suspectul ROMAN FLORIN, raportat la o mită de 50.000 de euro, pare imun în fața legii și privilegiat față de cei aflați în situații identice cu a lui.

Astfel, în cazuri similare DNA Timișoara a dispus reținerea și ulterior a obținut de la Tribunalul Timiș arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a numitului GÎRD AURELIAN, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, județul Timiș, care ar fi pretins suma de 13.000 de euro pentru a-și trafica influența.

Tot DNA Timișoara a dispus reținerea și ulterior a obținut la Tribunalul Timiș arestarea preventivă a omului de afaceri AL SHAWISH MUEEN, pentru că ar fi promis, fără a remite, o sumă de bani exact arhitectului comunei Giroc, ROMAN FLORIN, devenit în prezent suspect.

Averea dobândită de către ROMAN FLORIN, inclusiv prin interpunerea părinților ROMAN ION și ROMAN OLGA, (atât ca persoane fizice, dar și prin societățile acestora – de exemplu SC VRG CONCEPT BANAT SRL), dar și a societăților controlate de către acesta (de exemplu, SC PROJECT ACE STUDIO SRL) este una fabuloasă. Doar mașinile achiziționate pe firmele familiei sau a persoanelor interpuse valorează mai multe milioane de euro. La acestea se adaugă imobilul situat în Giroc, Str. Aștrilor nr. 7, evaluată de specialiști la aproape 2 milioane de euro, plus multe alte bunuri imobile. Toate astea în condițiile în care veniturile suspectului ROMAN FLORIN sunt mai mici de 4.000 lei lunar pentru anul 2021.

Doar unul din autoturismele deținute valorează aproape 1 milion de euro. Este vorba despre un model FERRARI PISTA SPIDER 488, înmatriculat cu nr. B 720 ROF (inițialele suspectului ROMAN OCTAVIAN FLORIN) cu o valoare de 874.530 EURO, mașină deținută de SC PROJECT ACE STUDIO SRL. Această societate este controlată în fapt de către ROMAN FLORIN, în acte fiind trecut ca și administrator numitul COROIU CĂTĂLIN. Deși această firmă a avut în anul 2021 doar 3 angajați, a avut o cifră de afaceri de 3.724.381 RON (aproximativ 750.000 euro), însă cu un profit de doar 114.626 RON (aproximativ 23.000 euro).

Sursa: BihorJust.ro

Comentarii

comentarii