Acasă Actualitate Doar cinci UAT-uri din Timiș mai au rate de scenariu „roșu” sau...

Doar cinci UAT-uri din Timiș mai au rate de scenariu „roșu” sau „galben”. Joi, în județ, un singur deces și zece noi cazuri de COVID-19

203
DISTRIBUIȚI

Joi, 27 mai, Instituția Prefectului Județului Timiș anunță că în ultimele 24 de ore au fost depistate, din nou, doar zece noi cazuri de COVID-19. Zece au fost și miercuri, însă nouă dintre acelea fiind din Timișoara. Acum, distribuția e mai largă: patru la Timișoara, două la Voiteg și câte unul la Peciu Nou, Racovița, Bucovăț și Lugoj. Alte date arată că a mai decedat un timișean infectat cu SARS-CoV-2, iar în spitale rămân 30 la ATI și 85 în saloane non-ATI.

Rata de infectare pe 14 zile la nivelul județului pentru ziua de joi, calculată de fapt cu cazurile raportate anterior zilei de luni, este de 0,44 cazuri la mia de locuitori. În Timișoara, rata este „pe verde”, la 0,48 cazuri la mia de locuitori. Doar cinci comune din Timiș mai au rate care ar sugera impunerea scenariului „roșu” sau „galben”. Acestea sunt Fârdea (4,10) și Nădrag (3,91) pe „roșu” și Moravița (2,54), Voiteg (2,42) și Fibiș (2,30).

Și joi, în județ rămâne activ un singur focar de COVID-19, cel de la Penitenciarul Timișoara, cu 19 cazuri. Până să fie scos și acesta de pe listă, ar trebui să treacă măcar 14 zile de la ultimul caz depistat. Cum chiar cu o zi în urmă a fost depistat un nou deținut infectat cu SARS-CoV-2, ar mai fi de așteptat încă 13 zile, asta dacă nu apar și alte cazuri între timp.

Comentarii

comentarii