Acasă Politica Doar doi parlamentari de Timiş s-au prezentat la întâlnirea cu executivul Primăriei...

Doar doi parlamentari de Timiş s-au prezentat la întâlnirea cu executivul Primăriei Timişoara

DISTRIBUIȚI

Executivul Primăriei Timişoara a avut, ieri, 27 martie, la sediul instituţiei, cea de-a treia întâlnire cu parlamentarii de Timişoara. Primarul Gheorghe Ciuhandu şi cei doi viceprimari, Adrian Orza şi Sorin Grindeanu, dar şi directori ai unor direcţii din primărie, au discutat cu deputata Maria Eugenia Barna şi senatorul Nicolae Robu.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a prezentat aleşilor planul de buget pe anul 2009 care a fost aprobat in Consiliul Local Timişoara, explicând că vor continua proiectele demarate în anii trecuţi, vor avea prioritate proiectele importante pentru oraş şi se vor cofinanţa proiectele europene ale Timişoarei şi ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, depuse pentru accesarea de fonduri structurale prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere”.

În plus, reprezentanţii municipalităţii timişorene le-au cerut celor doi parlamentari prezenţi să sprijine demersurile pe care le vor face la Ministerul Educaţiei, pentru includerea unor instituţii de învăţământ din Timişoara înt-un program de reabilitare finanţat din fonduri structurale.

Parlamentarii şi edilii au hotărât că vor face front comun pentru a proteja cel mai important brand din Banat şi susţin echipa Politehnica Timişoara în vederea obţinerii şi folosirii în exclusivitate a mărcii “Politehnica Timişoara”, înregistrată în anul 2005 la OSIM. În acest scop se va depune un memoriu la Bucureşti.

Primarul Timişoarei a avut prima întâlnire cu parlamentarii Timişoarei în luna ianuarie, când s-a hotărât ca în fiecare ultimă zi de vineri din fiecare lună, să aibă loc o astfel de întrunire, în care să se dezbată problemele Timişoarei şi măsura în care parlamentarii pot pune umărul la rezolvarea acestora.

S-a convenit ca următoarea întâlnire între edili şi parlamentari să aibă loc în ultima vineri a lunii aprilie şi la discuţii să fie invitaţi şi primarii comunelor partenere în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. (A. BOGDAN)

Comentarii

comentarii