Acasă Eveniment Doar miercuri, polițiștii de frontieră arădeni au depistat 27 de migranți, ascunși...

Doar miercuri, polițiștii de frontieră arădeni au depistat 27 de migranți, ascunși în cinci TIR-uri

735
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 10 martie, polițiștii de frontieră din județul Arad au depistat 27 de cetățeni afgani și pakistanezi, ascunși în mai multe TIR-uri care circulau pe sensul de ieșire din țară. La PTF Vărșand au fost depistați doi, în timp ce restul de 25 au fost prinși la PTF Nădlac II. Toți au fost reținuți pentru a le fi cercetată toată activitatea infracțională.

Prima dată, în jurul orei 12.40, la Vărşand, au fost depistați doi afgani, de 17 și 21 de ani, solicitanți de azil în România. Aceștia s-au ascuns în compartimentul de marfă al unui ansamblu rutier condus de un șofer polonez, care, conform documentelor de însoțire a mărfii, transporta obiecte decorative pe ruta Grecia-Polonia.

La Nădlac II, după mai multe acțiuni de control amănunţit asupra a patru TIR-uri conduse de doi bulgari, un turc și un iranian, au fost descoperiți și alți 25 de cetățeni afgani și pakistanezi, cu vârste între 15 și 26 de ani, de asemenea, solicitanți de azil în România. Transporturile respective conțineau profile metalice, plăci de rigips, grupaje şi ceramică pentru diferite societăţi din Franţa, Cehia, Austria şi Suedia.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii