Acasă Actualitate Doar șase comune se mai găsesc pe anexele cu restricții ale CJSU...

Doar șase comune se mai găsesc pe anexele cu restricții ale CJSU Timiș, după ședința de marți

274
DISTRIBUIȚI

Marți, 1 iunie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit online pentru actualiza anexele cu localitățile în care se impun restricții suplimentare în funcție de rata de infectare. Au intrat la reevaluare, la 14 zile de la impunerea măsurilor anterioare, comunele Pișchia și Moravița. Ambele se aflau pe anexa 4, însă de miercuri vor ieși și de pe aceasta, după ce ratele de infectare au scăzut sub 1,5 cazuri la mia de locuitori în ambele UAT-uri.

Astfel, după ședința de marți a CJSU Timiș rămân pe anexa 2 (rate între 4 și 7,5) doar comunele Nădrag și Fârdea. Pe anexa 3 (rate între 3 și 4) este doar comuna Voiteg, iar pe anexa 4 (rate între 1,5 și 3) sunt comunele Checea, Dudeștii Noi și Giarmata. Pe anexa 1 (rate de peste 7,5), în continuare, nu este nicio localitate.

Numărul UAT-urilor cu restricții suplimentare ar putea să scadă și mai mult în următoarele zile. Pe 5 iunie intră la reevaluare cele trei comune de pe anexa 4 și Nădragul de pe anexa 2. Fârdea și Voitegul mai au de așteptat, reevaluările acestora fiind programate pe 11, respectiv 13 iunie.

După ratele de infectare de marți, ar trebui să fie pe anexa 3 doar Voitegul (3,23), iar pe anexa 4 doar Nădragul (2,49). Restul ar trebui să iasă de pe toate anexele, dacă incidențele se păstrează în jurul acelorași valori până la data reevaluării.

Comentarii

comentarii