Acasă Sănătate Doctori din 31 de judeţe din România fac la Timişoara pledoarie pentru...

Doctori din 31 de judeţe din România fac la Timişoara pledoarie pentru calitate în medicină românească

DISTRIBUIȚI

Comunitatea medicală din Timiș cu susținerea Colegiului Medicilor Timiș și a UMF “Victor Babeș” Timișoara, organizează masa rotundă cu tema “Pledoarie pentru calitate în medicină românească”, la sediul Colegiului Medicilor, din str. Independenței nr.10 Timişoara,

La eveniment participă medici de familie, medici specialiști de medicină internă, cardiologie, neurologie, psihiatrie, chirurgie, medici dentiști. De asemenea, sunt invitaţi medici din 31 județe ale României –  Harghita, Covasna, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Brăila, Dâmbovița, Călărași,Vâlcea, Albă, Dolj, Constanța, Buzău,Teleorman, Iași, Hunedoara, Bacău, Bistrița -Năsăud, Maramureș, Sibiu, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Mureș, Ialomița, Vaslui, Galați, Prahova și Cluj –

Colegiul Medicilor din România și Colegiul Medicilor Dentiști din România, împreună cu Ministerul Sănătății prin DSP județene și a Municipiului București, nu alte structuri paralele, au rolul determinant în creșterea calității serviciilor medicale și în managementul calității, pentru siguranță pacienților care accesează serviciile furnizorilor de servicii medicale de stat și în regim privat.

“În vederea rezolvării situației create de apariția Legii 185/2017 prin care Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)  s-a creat un cadru legislativ de a elabora politici de sănătate – cu care nu suntem de acord, noi, medicii din organizațiile medicilor români din 31 județe ale României, semnatari ai memoriului atașat- am retrimis la Ministerul Sănătății și la Comisiile de Sănătate ale Senatului și Camerei Deputaților acest Memoriu în care se evidențiază clar, că din 3 județe semnatare inițial  în dată de 25 ianuarie 2018, astăzi, 01.03.2018, suntem 31 județe semnatare ale Memoriului și considerăm imperios necesar armonizarea legislației/realității din țară noastră cu standardele de calitate și legislația țărilor membre în Uniunea Europeană”, a subliniat dr. Iftode.

Memoriul este tradus în limba engleză și va fi trimis către organizații ale medicilor din Uniunea Europeană cu care noi, medicii români ținem corespondență –a explicat dr. Claudia Iftode, preşedintele Societăţii Timiş de Medicină Familie.

 

Comentarii

comentarii