Acasă Eveniment Doi bărbați prinși după ce au furat un seif cu bani şi...

Doi bărbați prinși după ce au furat un seif cu bani şi bijuterii de 45.000 de euro, de la un om de afaceri din Moșnița Nouă

DISTRIBUIȚI

Doi bărbați au fost audiați la Poliție după ce au fost suspectați că au furat un seif dintr-o locuință din apropierea Timișoarei, conținând bijuterii și bani în valoare totală de 45.000 de euro. Polițiștii din Timișoara au desfășurat cinci percheziții în județele Brăila și Teleorman în această chestiune.

În urma unei alerte primite la 16 iunie 2024, Biroul de Investigații Criminale Timișoara, sub supravegherea procurorului de la Parchetul Judecătoriei Timișoara, a efectuat percheziții la locuințele a doi bărbați în vârstă de 34 și 35 de ani, suspectați de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Conform IPJ Timiș, furtul a avut loc pe 21 aprilie 2024, în Moșnița Nouă, lângă Timișoara. Persoane necunoscute cu fețele acoperite au pătruns într-o locuință și au sustras un seif metalic, conținând 1.000 de euro în numerar, bijuterii și obiecte de colecție din materiale prețioase, cu un prejudiciu total de aproximativ 45.000 de euro.

„La data de 16.06.2024, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, 3 în judeţul Brăila şi 2 în judeţul Teleorman, la 2 bărbaţi, în vârstă de 34 şi 35 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat”, a transmis IPJ Timiş.

În timpul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice și monede din materiale prețioase. De asemenea, s-a descoperit că cei doi bărbați ar fi implicați în activități de furt, extragere și prelucrare a metalelor rare și prețioase din componente electronice, fiind identificate mai multe instalații folosite în acest scop.

„La data de 21.04.2024, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în cursul nopţii, persoane necunoscute, cu feţele acoperite, ar fi pătruns într-un imobil din localitatea Moşniţa Nouă din judeţul Timiş şi ar fi sustras o cutie metalică tip seif, în interiorul căruia s-ar fi aflat suma de 1.000 de euro, mai multe bijuterii şi obiecte de colecţie din materiale preţioase, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 45.000 de euro”, a precizat IPJ Timiş.

În paralel, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila a demarat cercetări pentru traficul de produse sau substanțe toxice, având în vedere aspectele descoperite în timpul perchezițiilor. Autoritățile au fost solicitate să intervină, inclusiv Garda de Mediu Brăila.

„Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbaţii ar fi implicaţi într-o activitate ce ar avea ca obiect furtul, extragerea şi prelucrarea de metale rare preţioase extrase din componente electronice, fiind descoperite mai multe instalaţii folosite în acest scop. Cu privire la aspectele menţionate, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de traficul de produse sau substanţe toxice. De asemenea, la faţa locului au fost solicitaţi şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Brăila”, a mai transmis IPJ Timiş.

Ambii bărbați urmează să fie transportați la sediul Poliției municipiului Timișoara pentru continuarea audierilor în acest caz.

Comentarii

comentarii