Acasă Eveniment Doi bărbați, reținuți de polițiști după au furat 5.000 de lei de...

Doi bărbați, reținuți de polițiști după au furat 5.000 de lei de la un bătrân de 90 de ani

DISTRIBUIȚI

bancomat 400

La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Timișoara au reținut doi bărbați, în vârstă de 28 și 30 de ani, bănuiți de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În fapt, la data de 10.03.2022, polițiștii Biroului Investigații Criminale Timișoara, au fost sesizați de un bărbat, în vârsta de 90 de ani, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla în proximitatea Pieței 700 din municipiul Timișoara, ar fi fost abordat de către două persoane de sex masculin care, sub pretextul că vor să construiască un spital, l-au convins să le împrumute suma de 1.000 de lei.

Ulterior, cele două persoane necunoscute l-au însoțit pe bărbatul, în vârstă de 90 de ani, la un bancomat din apropiere, iar după ce acesta a tastat codul PIN, unul dintre ei ar fi sustras suma de 5.000 de lei, eliberată de bancomat, după care s-au îndepărtat într-o direcție necunoscută.

În urma investigațiilor efectuate, la data de 03.11.2022 polițiștii au identificat doi bărbați, în vârstă de 28 și 30 de ani, bănuiți de comiterea faptelor, în timp ce încercau să părăsească țara prin vama Borș, din județul Bihor, ambii fiind conduși la sediul Poliției Municipiului Timișoara pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbaților și recuperării prejudiciului în totalitate.

Comentarii

comentarii