Acasă Eveniment Doi bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au încercat să mituiască un...

Doi bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au încercat să mituiască un jandarm din Arad

633
DISTRIBUIȚI

Doi bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au încercat să mituiască un jandarm, pentru a nu-i întocmi unuia dintre ei dosar penal pentru că a condus fără permis de conducere un autoturism neînmatriculat. Astfel, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie l-au prins în flagrant pe L. I. în timp ce încerca să mituiască un jandarm cu suma de 50 de euro, pentru a nu-i întocmi dosar penal vărului său. „Fapta a fost comisă la solicitarea verişorului său, identificat în trafic în timp ce conducea fără permis de conducere un autoturism neînmatriculat. Flagrantul a fost organizat la denunţul jandarmului. Învinuitul R. F. a fost depistat de lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad conducând pe raza localităţii Felnac o autoutilitara marca Peugeot care prezenta avarii“, a precizat, vineri, maior Florin Zapodean, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad. În urma verificărilor efectuate de subofiţerul din cadrul IJJ Arad, s-a constatat că învinuitul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoutilitara era neînmatriculată, având aplicate numerele de înmatriculare aparţinând unui alt autoturism.
„Învinuitul a fost condus la Postul de Poliţie Felnac, în vederea întocmirii actelor premergătoare, iar ulterior, la plecarea din postul de poliţie, R. F. l-a chemat afară pe subofiţer pentru a discuta. În momentul în care au ieşit afară, R.F. a încercat să introducă o bancnotă de 50 de euro în buzunarul subofiţerului, spunându-i că aceşti bani sunt pentru a «rezolva» situaţia în alt mod. Practic, acesta a cerut să fie sancţionat doar cu amendă. Deşi jandarmul l-a informat că dosarul îşi va urma cursul legal şi va fi înaintat la Parchet, învinuitul a insistat să nu trimită actele procedurale organelor judiciare competente, solicitându-i o nouă întâlnire, în cursul aceleaşi zile, la o benzinărie de pe Calea Timişoara, «pentru a discuta» rezolvarea situaţiei într-o manieră care va eluda legea“, a mai precizat maior Florin Zapodean. Zapodean a mai menţionat că jandarmul a acceptat să se întâlnească cu bărbatul pentru a putea denunţa infracţiunea şi a participa la realizarea flagrantului, subofiţerul depunând denunţul la DGA.
„În urma organizării acţiunii de prindere în flagrant s-a constatat că la întâlnirea stabilită s-a prezentat L. I., care a oferit suma de 50 de euro denunţătorului, pentru ca acesta din urmă să nu procedeze la înregistrarea dosarului penal întocmit învinuitului R. F., vărul său, ci să-i aplice o «amendă de un milion de lei vechi»“, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad. În urma realizării flagrantului, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de R. F. şi L. I. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. De asemenea, faţă de ambii învinuiţi s-a dispus măsura preventivă de a nu părăsi localitatea.
Sursa: NewsIn
 

Comentarii

comentarii