Acasă Eveniment Doi elevi de la o şcoală din Timişoara, înjunghiaţi de un coleg

Doi elevi de la o şcoală din Timişoara, înjunghiaţi de un coleg

473
DISTRIBUIȚI

Doi elevi de la Grupul Industrial de Transporturi Auto din Timişoara au fost înjunghiaţi, luni, de către un coleg care a fugit apoi de la faţa locului, răniţii fiind preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital.
Starea celor doi elevi care au fost înjunghiaţi, luni, de către un coleg este bună, aceştia fiind internaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, unde primesc îngrijiri medicale.
„Starea lor este bună, au fost preluaţi prin Secţia de Urgenţe şi primesc îngrijiri medicale. Medicii vor decide dacă tinerii vor fi internaţi sau nu. Pentru moment, ei rămân la spital", a spus Carmen Dehelean, de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean din Timişoara. Pe de altă parte, anchetatorii afirmă că agresorul este elev în clasa a X-a, iar cei doi înjunghiaţi sunt elevi în clasa a XI-a, la aceeaşi şcoală.
Conform surselor citate, agresorul l-a înjunghiat în picior de trei ori pe un elev, şi o dată, tot în picior, pe cel de-al doilea, cu un cuţit având o lamă de 10-12 centimetri, după o altercaţie care a avut loc în parcul din faţa şcolii.
Potrivit poliţiştilor, elevul agresor este din Turnu Severin şi locuieşte la Timişoara la o mătuşă. Elevul agresor a fost prins de poliţişti şi este audiat.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Andrei Emil, a declarat că în zona Grupului Industrial de Transporturi Auto din Timişoara au fost mobilizate mai multe echipe de poliţişti, care l-au identificat şi l-au prins pe elevul ce şi-a înjunghiat doi colegi.
„Tânărul a fost dus la Secţia 3 Poliţie, unde este audiat de poliţişti. În funcţie de declaraţiile acestuia, urmează să fie luate măsurile prevăzute de lege", a spus Andrei Emil.
La rândul său, directorul adjunct de la Grupul Industrial de Transporturi Auto din Timişoara, Cristina Purtea, a declarat că elevul agresor era cunoscut ca un tânăr foarte bun la învăţătură.
"Eu nu predau la clasa în care învaţă elevul, dar de la colegii mei ştiu că este un elev foarte bun la învăţătură şi care nu a făcut niciodată probleme. Sunt surprinsă de faptul că a fost în stare să îşi rănescă cei doi colegi", a spus Purtea.
Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Timiş, câţiva din colegii tânărului agresor au spus că acesta avea obiceiul să îşi batjocorească colegii. Sursele citate au afirmat că, luni dimineaţă, agresorul a intrat în conflict verbal cu unul dintre elevii pe care i-a înjunghiat şi care, fiind supărat, l-a împins. Cei trei au părăsit incinta şcolii, s-au dus în parcul din apropiere, iar elevul agresor a scos un cuţit, cu care i-a înjunghiat pe ceilalţi doi, după ce înainte au avut un schimb de replici mai dure. Sursele citate au mai spus că elevii înjunghiaţi au declarat că agresorul ar fi spus cu ceva timp în urmă că vrea să îşi cumpere un cuţit, dar nu se gândeau că ar fi în stare să îl folosească împotriva colegilor.

Mediafax
 

Comentarii

comentarii