Acasă Actualitate Doi manageri de spital vor fi demişi în Timiş

Doi manageri de spital vor fi demişi în Timiş

DISTRIBUIȚI

Evaluarea activităţii managerilor spitalelor publice din subordinea direcţiilor de sănătate publică s-a finalizat la sfârşitul lunii aprilie. Deocamdată, în judeţul Timiş, numai doi manageri urmează să fie demişi, dar nu se ştie exact de la care spitale.
Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, a declarat că ar urma sau urmează ca doi manageri de spitale să fie demişi, însă până acum nu a venit de la minister nicio informare oficială despre demiterea cuiva.
 “Decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege. Este o consecinţă a rezultatelor obţinute de către aceştia la evaluările făcute de comisiile locale abilitate”, a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Sănătăţii.
Procedura de evaluare s-a desfăşurat în baza regulilor stabilite în anul 2007 şi prevăzute în Ordinul MSP nr. 112, din 22 ianuarie 2007, privind criteriile de performanţă în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Ordinul MSP nr. 1490 din 27 august 2008, privind aprobarea Metodologiei de calcul al indicatorilor de performanţă ai managementului spitalului, prin care se realizează compararea valorilor indicatorilor rezultaţi din documentele depuse în dosarele de evaluare cu indicatorii asumaţi prin contractul de management.

Comentarii

comentarii